Najnovije

KONTRA-NAPAD UKRAJINE: Krasnolimanski pravac odbranjen - gori i zemlja i nebo (MAPA SUKOBA)

DONBAS - Ukrajina sprovodi snažan kontra-napad na delu fronta oko Krasnolimanskog, ali borci grupe „O”, ili još poznatiji kao "Hrabri", odbili su sve napade ukrajinskih boraca u pravcu Krasnolimanskog, saopštilo je ministarstvo odbrane RF.
Aligator (Foto: Skrinšot)

Aligator (Foto: Skrinšot)

Na području sela Červanaja Dibrova je odbijen napad militanata iz 63. brigade. Od artiljerijske vatre poginulo je oko 10 ljudi, a i uništen je jedan BMP.

Na području sela Novovodjanoe odbijeno je 3 napada Oružanih snaga Ukrajine uz podršku borbenih vozila pešadije i kamioneta 107. brigade Teroborona. Neprijatelj je zaustavljen streljačkom i artiljerijskom vatrom.

Na području naselja Torskoje sprečen je napad 21. brigade. Na otkrivanju neprijatelja radio je TOS-1A, saopštila je ruska armija. Pretrpevši velike gubitke, neprijatelj se povukao, stoji u saopštenju MO RF.

Na području naselja Nevskoje nanet je vatreni poraz 66. oklopnoj mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine i izgubili su jedno borbeno vozilo pešadije i 3 kamioneta.

U zoni šume Serebrjanski ugušene su akcije 2 DRG Oružanih snaga Ukrajine.

U okruzima sela Jampolovka, Torskoje, Terni i Červonaja Dibrova, artiljerija je pogodila položaje 63., 67. brigade i 95. brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Avijacija je izvršila udare na PVO snage Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Červonaja Dibrova, Serebrianske šume, Nevskoj i Terni.

Pogledajte mapu sukoba:

Pročitajte OVDE o smenama u vrhu ruske vojske

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA