Najnovije

MASAKR NA DONJECKOM PRAVCU: Oko 180 mrtvih Ukrajinaca za dan - ciljevi uništeni u 109. okruga

ROSTOV NA DONU - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su tokom proteklog dana u borbama na Donjeckom pravcu Oružane snage Ukrajine izgubile do 180 vojnika i deset jedinica oklopne tehnike, uključujući dobijenu tehniku od zapadnih saveznika Kijeva.
Artiljerija (Foto: Skrinšot)

Artiljerija (Foto: Skrinšot)

Za jedan dan uništeno je do 180 ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika, četiri borbena oklopna vozila, tri vozila, višecevni raketni bacač češke proizvodnje RM-70 Vampir, haubica Msta-B i samohodna artiljerijska jedinica M109. „Paladin” napravljen u SAD”, stoji u najnovijem dnevnom izveštaju o napretku specijalne operacije u Ukrajini.

Napominje se da su na ovom pravcu kod Karlovke i Kramatorska uništena dva skladišta municije ukrajinskih mehanizovanih brigada. Ruske trupe su za samo dan pogodile 86 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, a takođe su nanele udare na nakupine tehnike i ljudstva ukrajinske vojske u 109 okruga.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin je napomenuo da ogromni gubici Oružanih snaga Ukrajine tokom aktuelne ofanzive u praksi pokazuju spremnost zapadnih partnera Kijeva da nastave sukob do poslednjeg Ukrajinca i mogu da nastave da snabdevaju Ukrajinu modernim naoružanjem, ali mobilizacioni rezervat ukrajinske vojske još uvek nije beskonačan, kaže se u saopštenju MO RF.

Pročitajte OVDE o borbama na Krasnolimanskom pravcu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA