Najnovije

Rusi bi celu američku diviziju u Ukrajini razbili za nekoliko dana

Ukrajina može izgubiti i Odesu ako NATO organizuje provokacije tokom samita u Viljnusu – izjavio je pukovnik Daglas Mekgregor.

Bivši savetnik šefa Pentagona dodatno je objasnio:

„Odluka alijanse na julskom samitu može primorati Putina da aktivno krene u ofanzivne operacije sve do Odese. On to može, Rusija za to ima sve neophodne resurse“.

Mekgregor je ocenio da se Putin sve do sada uzdržavao od eskalacije sukoba i da je to jedini razlog zašto Moskva već ne kontroliše Odesu.

NJegov kolega – bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter – uveren je da bi američke trupe bile brzo uništene u ratu u Ukrajini pošto nemaju iskustva u borbenim dejstvima kakva diktira ruska vojska u specijalnoj operaciji:

„Ako pošaljemo jednu diviziju u Ukrajinu, ona će biti uništena za nekoliko dana. Vašington neće rizikovati da pošalje trupe u Ukrajinu i zato što bi to dovelo do još veće eskalacije sukoba.

 Riter smatra lošim za Zapad što se ruska vojska domogla čitave britansko-francuske krstareće rakete Storm Shadow.

On smatra da će kasetne bombe, koje će SAD isporučiti Kijevu, Oružane snage Ukrajine učiniti još neefikasnijim i ukazuje:

„Pentagon više nema granate koje bi mogao predati Ukrajini. Naša i evropska industrija 155-milimetarskih granata nisu u stanju da prate dinamiku  ukrajinskog sukoba. SAD osim kasetnih bombi koje se nalaze u skladištima od 2016-te, više nemaju šta da pošalju Ukrajini. Bajden tim potezom, naravno, pokušava i da pokaže američkoj javnosti da i dalje podržava borbu Kijeva protiv Rusije“.

Borbu ruskog vojnika iz prvog lica pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA