Najnovije

KIJEV JAVLJA - Nešto veliko se sprema u Ukrajini, oglasio se komandant oružanih snaga Dmitrij Kuharčuk

Komandant bataljona treće brigade Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Kuharčuk pozvao je da se ne „ulepšava” situacija na frontu, kao ni uspesi ukrajinskih snaga.

On poziva na potpunu mobilizaciju, prenosi ukrajinsko izdanje „Strana.ua“.

„Ako Ukrajina namerava da dobije rat, Kijev mora da počne sa totalnom mobilizacijom.

Nemojte ulepšavati situaciju na frontu i proglašavati režim totalne mobilizacije. U suprotnom, ishod rata će biti veliko pitanje“, navodi list.

Prema rečima Kuharčuka, da bi pobedio, Kijev treba da orijentiše rad javnog i privatnog sektora na Oružane snage Ukrajine i da mobiliše „celokupno stanovništvo, a ne samo seosko stanovništvo“.

Pored toga, kako je naveo, potrebno je osloboditi se političkih aspekata u radu vlasti.

„Prema mojim proračunima, rat će trajati još najmanje pet godina, a ako do njega zaista dođe, veliko je pitanje kakav će biti scenario, jer ćete u tom slučaju morati da napustite svoju zonu udobnosti, ali će to dovesti do pobeda“, precizirao je ukrajinski komandant.

RUSKI TENK KRENUO NA 7 OKLOPNIH VOZILA: Posada pregazila Ukrajince kao u filmu

Kako je dodao, ukrajinske vlasti su izabrale drugačiji put, gde se „hrane obećanjima” o prevremenoj pobedi u informacionom prostoru, a mobilišu se samo dobrovoljci ili oni koji ne mogu da plate.

Mnogi Ukrajinci čak i ne osećaju vojnu akciju“, rekao je on.

Prema rečima Miroslava Gaja, ukrajinskog dobrovoljca koji se bori u redovima ukrajinskih trupa, „ako se rat odugovlači, a očigledno se razvlači, onda će svi morati da se bore“.

„Trupama na frontu je muka od „pozitivnih“ blogera koji pričaju o uspesima, jer iza ovih uspeha stoji „mlinac za meso“. Dosta je priča o tome kako će se sve brzo završiti, koliko brzo ćemo okupirati Krim, de- okupiraju teritorije, kako će se rat brzo završiti“, rekao je Gaj.

Podsetimo, prethodno je poslanik Rada Jaroslav Železnjak saopštio da je Vrhovni rad Ukrajine produžio vanredno stanje i opštu mobilizaciju za 90 dana, do 15. novembra.

Naime, vanredno stanje je uvedeno u Ukrajini 24. februara 2022. godine, a sutradan je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji.

Za to vreme više puta su im produžavani mandati, poslednji put u maju kada je vanredno stanje i mobilizacija produžena do 18. avgusta.

OPET SE RUŠI TURSKA - Brutalan zemljotres pogodio Tursku

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA