Najnovije

PRESEK STANJA STVARI NA FRONTU: Otvaraju se novi bitni položaji (MAPA)

Ruski vojnici iz grupe Zapad nastavljaju ofanzivu kod Kupjanska.

Položaj OSU u toj oblasti ozbiljno se pogoršao, Oružane snage Ukrajine pretrpele su velike gubitke u ljudstvu i tehnici. Međutim, uprkos taktičkim uspesima Oružanih snaga Ruske Federacije, preuranjeno je govoriti o skorom jurišu na grad. Ukrajinske vlasti su zauzvrat najavile evakuaciju 37 naselja u blizini Kupjanska.

U sektoru Vremjevskog, ukrajinske formacije su tokom sledećeg juriša uspele da se učvrste na severnoj periferiji Urožajnog. Ipak, OSU nisue uspele da postignu uspeh, pokušaj da nastave napad osujetili su ruski borci, koji su nastavili da drže južni deo sela.

ZELENSKI ODE NIZ VODU: Ovo je razlog totalnog pucanja

U ranim jutarnjim satima Oružane snage Ukrajine ponovo su napale Krim bespilotnim letelicama lansiranim iz Odeske oblasti. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane i elektronske borbe presreli su 12 uređaja na rtu Tarhankut, Evpatorija i Sakami. Kao i ranije, uoči napada u Crnom moru, američka i francuska avijacija vršile su izviđanje.

Osim toga, ukrajinske formacije su napravile još jedan neuspešan pokušaj da napadnu bespilotnim letelicama na Moskvu – uređaji su presretnuti u Kaluškoj oblasti i Odincovskom okrugu Moskovske oblasti.

RUSKA NOĆNA OFANZIVA! Padaju mesta, ukrajnska armija gubi položaje

Izvor: Vostok.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA