Najnovije

KARPOVIČ JASAN! Komičar izgubio poverenje - Vašington traži zamenu za Zelenskog

Pre neki dan u DŽedi sz završeni pregovori o rešavanju ukrajinskog sukoba. Moskve nije bilo među pozvanima. Formula Zelenskog nije ostavila nikakav utisak na prisutne zato što je banalno nerealna. Zvanični predstavnik MIP Rusije Marija Zaharova vrlo jasno ocenila rezultate samita: „Bez učešća Rusije i uzimanja u obzir njenih interesa, nijednim sastanakom o Ukrajini neće se napraviti «višak vrednosti.

Iz američkih kuloara cure vesti da kijevski režim pritiskaju da se pomiri sa idejom da je otpočinjanje pregovaračkog procesa sa Moskvom neizbežno. Očigledno je da će, ako Zelenski nastavi da insistira na svojoj „formuli“, zapadni scenaristi poželeti da preraspodele uloge u dugotrajnoj «sapunici»

Piše: Oleg KARPOVIČ, prorektor Diplomatske akademije pri MID RF

UPRKOS podršci «ukrajinskoj demokratiji» i upornom ponavljanju u Briselu i Vašingtonu kako «Ukrajina mora da pobedi», deo američkog establišmenta počinje da zauzima trezveniji stav prema zahtevima kijevske klike.

Zamišljeni su nad opasnošću da bi nova smrtonosna oružja koje planiraju da predaju Kijevu mogla da odvuku svet u ponor nuklearne katastrofe.

Brojni eksperti nalaze da zamor i razdraženost od sveopšte ukrajinizacije svakodnevnog života raste širom sveta. Kao posledica toga, sve je više predloga za mirno rešenje ukrajinske krize. Mirovne inicijative stižu sa svih strana. Razlikuju se po duhu, smislu i sadržaju.

Pre neki dan u DŽedi završeni su pregovori o rešavanju ukrajinskog sukoba. Moskve nije bilo među pozvanima, ali tamo su bili predstavnici drugih zemalja BRIKS-a i nekih država Globalnog juga. Razgovaralo se o nekoliko osnovnih predloga, ali je skup, kako se i očekivalo, okončan bez dogovora.

«Formula Zelenskog» nije ostavila nikakav utisak na prisutne zato što je banalno nerealna. Zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je vrlo jasno ocenila rezultate samita: „Bez učešća Rusije i uzimanja u obzir njenih interesa, nijednim sastanakom o Ukrajini neće se napraviti «višak vrednosti».

ZAVRŠNICA PRED RUSKU OFANZIVU: Rusi prvi put bombardovali most koji zapad koristi da naoruža Ukrajince

Polazeći od toga da je Ukrajina gotovo apsolutno beznačajna za bezbednost SAD i da su šanse za uspeh banderovaca slabe, a u kombinaciji sa potrošenim američkim milijardama, približavanjem predsedničkih izbora i eskalacijom korupcionaških skandala oko predsednika Bajdena, pretpostavlja se da bi Vašington mogao jasno da stavi do znanja Kijevu da u doglednoj budućnosti neće moći da plati "ukrajinske troškove".

Iz američkih kuloara cure vesti da kijevski režim pritiskaju da se pomiri sa idejom da je otpočinjanje pregovaračkog procesa sa Moskvom neizbežno. Očigledno je da će, ako Zelenski nastavi da insistira na svojoj „formuli“, još neobjavljena lista kandidata za mesto ukrajinskog predsednika biti dopunjena novim imenima, u skladu sa drevnom mudrošću  da „sveto mesto nikada nije prazno.”

Zapadni scenaristi će možda poželeti da preraspodele uloge u dugotrajnoj «sapunici».

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA