Najnovije

KOŠKANJE RUSA I AMERA U SIRIJI: Na ivici sukoba!

Lovci i dronovi proameričke antiterorističke koalicije su tokom proteklog dana ček 16 puta narušili vazdušni prostor Sirije u regionu Al-Tanf.
Na nebu... (Foto: Skrinšot)

Na nebu... (Foto: Skrinšot)

Dva aviona Su-34 i dva Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u Siriji zabeležila su da je na njih delovao sistem navođenja i radio-lokacije dva lovca F-35 antiterorističke koalicije koju predvode SAD, rekao je zamenik rukovodioca ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kuljit.

Odbrambeni sistemi ruskih aviona proradili su automatski, dodao je i precizirao da se "napad" desio 11. avgusta u periodu od 02.13 do 02.20 časova posle ponoći, precizirao je.

"Četiri ruska aviona su tokom planiranog leta u oblasti Et-Tanf zabeležili udar na njih sistemima za navođenje, zbog čega je automatski proradio odbrambeni sistem na avionima", objasnio je. Isti avioni su nešto kasnije bili podvrgnuti radarskim napadima dva američka lovca F-35, naglasio je Kulit.

Prema njegovim rečima, ovakvim akcijama koalicija na čelu sa SAD nastavlja da stvara preduslove za avijacione incidente i zaoštrava situaciju u vazdušnom prostoru Arapske Republike.

Kuljit je dodao da su lovci i dronovi proameričke antiterorističke koalicije tokom proteklog dana ček 16 puta narušili vazdušni prostor Sirije u regionu Al-Tanf, gde se nalaze međunarodni vazdušni putevi, čime su nastavili da stvaraju opasne situacije na nebu Sirije.

Pročitajte OVDE o udarima ruske avijacije u Ukrajini

Izvor: Raša Tudej

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA