Najnovije

PRODAVAC MUNICIJE UBICI PODMETNUO ĆORKE! Heroj Bosne sprečio masovna ubistva

Kada je Nermin Sulejmanović ušao u prodavnicu opreme za lov i ribolov u Gradačcu, uz pretnju oružjem, od prodavca Hasana Jašarevića je tražio da mu isporuči svu municiju kojom raspolaže, a odgovara vrsti pištolja koju je krvnik imao u svom posedu.

„Ispred mene našao muškarac koji je bio sav krvav i sa pištoljem u ruci. Bio je izbezumljen i krvavih očiju“, kaže Jašarević.

U tom trenutku neverice prišao mu je Sulejmanović, uperivši mu pištolj u čelo.

„Od mene je tražio da mu dam svu municiju od devet milimetara, koliki je bio kalibar njegovog pištolja. Pored mene se nalazila devetomilimetarska municija koja je startna, ali da vam pojasnim, ona proizvodi zvuk pravog pištolja, ali ne može nikoga da ubije. Ona se upotrebljava za pištolje na atletskim trkama koji označavaju start. S obzirom da mi je naredio da mu dam čim pre, ja sam zgrabio kutije na kojima je pisalo da je municija od devet milimetara te sam mu dao“, priseća se Jašarević.

Nakon što je pokupio municiju, Sulejmanović je napustio objekat, ne znajući zapravo da je dobio municiju koja mu ne može da služi za ubijanje.

„U trenutku kada je boravio u prodavnici, zaista nisam osetio strah. Taj osećaj se pojavio naknadno. Bojao sam se da će se vratiti kada shvati da sam mu izdao zapravo 'lažnu' municiju koja njemu ne može služiti. Brzo sam ušao u kuću, zaključao sam se i smirio unuku koja je bila sa mnom. Kontaktirao sam i sina kako bi mogao da obaviesti policiju“, ističe Jašarević.

Inače, u trenutku boravka Sulejmanovića u prodavnici, Jašarević nije znao kakve je on sve strahote počinio. Većina ljudi Jašarevića danas smatra herojem jer je izvesno sprečio nastavak krvavog pohoda. Jašareviću (77) ne prestaje da zvoni telefon i da mu se znani i neznani zahvaljuju na herojstvu i domišljatosti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona juče je potvrđeno da je Sulejmanović monstruozna ubistva, ali i ranjavanja osoba počinio pištoljem kojeg je posedovao ilegalno. Dozvolu nije imao zbog prilično debelog policijskog dosijea koji se nalazio na njegovo ime.

Do sada je uhapšeno oko 40 osoba koje su tokom lajv prenosa na Instagramu podržavali pomahnitalog ubicu koji je brutalno ubio tri osobe - nevjenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, te DŽengiza i Denisa Ondera, oca i sina, koji su turski državljani. Na mnoge je ispaljivao metke ali ih nije pogodio upravo što su bili ćorci u pitanju.

FUP je u saradnji sa naležnim tužilaštvom počeo postupak lociranja i dokumentovanja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, davali podršku, veličali ubistvo i ubicu, i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama.

RUSI ZAUZIMAJU STRAŠNE POZICIJE - PRESECAJU DOTOK: Ukrajinska armija "odsečena" od distribucije oružja

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA