Najnovije

SRPSKI PROFESOR UPOZORAVA: Denacifikacija regiona naša obaveza! (VIDEO)

BEOGRAD - Višeslav Simić, profesor međunarodnih odnosa, u novom intervjuu za Jutjub kanal "Iks33" (X33), otvorio je interesantnu temu "denacifikacije regiona", ističući da je to obaveza srpskog naroda koje moramo biti svesni.
Višeslav Simić (Foto: Skrinšot)

Višeslav Simić (Foto: Skrinšot)

Profesor u razgovoru daje sliku aktuelnih geopolitičkih dešavanja, te dešavanja u regionu, povlači paralele sa našom situacijom i političkim pitanjima, ali i upozorava na posledice, ukoliko Srbi kao narod ne budu radili na ovom procesu denacifikacije regiona.

„U ovom trenutku imamo ogromne geopolitičke promene i na Istoku i na Zapadu. I naravno imamo nezaustavljivi proces denacifikacije koji sprovodi Ruska Federacija. Kako vreme odmiče, sve je jasnije šta će biti krajnja obaveza srpskog naroda“, kaže profesor Simić.

„Pod osnovnom pretpostavkom da našu državu vode ljudi koji su elementarne patriote, mi, kao najveća sila u regionu, imamo moralnu obavezu da pokrenemo proces denacifikacije čitavog Balkana, a posebno Hrvatske, Kosova i Metohije, Crna Gore i Bosne. Taj plan se ne sme dovoditi u pitanje i mora se sprovoditi ako želimo Balkan bez nacizma i s njim povezanog totalitarnog liberalizma”, kaže Simić.

Pogledajte ceo intervju:

Pročitajte OVDE o pritisku na Kijev da počne pregovore sa Moskvom

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA