Najnovije

DRAMA U NOVOM SADU: Ukrao pištolj od oca, pretio bivšoj devojci i policiji da će pucati

Pripadnici MUP-a, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i PU Novi Sad, uhapsili su D. Ž. (2003), koji se tereti da je iz jednog stana u centru Novog Sada naoružan upućivao pretnje bivšoj devojci da će ubiti nju, pa sebe.

Hapšenje u Novom Sadu (Foto: MUP Srbije)

Osumnjičeni se tereti da je najpre od oca, koji je policajac, iz porodične kuće ukrao službeni pištolj sa mecima, opasač i lisice, što je otac odmah i prijavio, navodi se u saopštenju MUP-a.

 D. Ž. (2003) je potom otišao u iznajmljeni stan odakle je pretio smrću dvadesetjednogodišnjoj devojci, a takođe i da će pucati na policiju ukoliko pokušaju da ga uhapse.

Odmah po prijavi, pripadnici MUP-a su devojku kojoj je pretio i njenu porodicu sklonili na bezbedno mesto.

MUP ističe da je efikasnom akcijom policajaca, D. Ž. brzo lociran, razoružan i uhapšen, a u ovoj akciji povređenih nije bilo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krađa i ugrožavanje sigurnosti, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kako se dodaje u saopštenju, akcija je izvedena u saradnji Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i PU Novi Sad.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA