Najnovije

TEŠKA SITUACIJA U NAGORNO-KARABAHU: Jermenija traži hitnu sednicu SB UN

Zvanični Jerevan se obratio Ujedinjenih nacija sa zahtevom za održavanje hitnog sastanka Saveta bezbednosti radi razmatranja humanitarne situacije u Nagorno-Karabahu, saopštila je pres-služba ministarstva spoljnih poslova Jermenije.

Nagorno-Karabah (Foto: prinzskrin)

"Republika Jermenija se 11. avgusta obratila Savetu bezbednosti UN sa zahtevom za sazivanje hitnog sastanka zbog pogoršanja humanitarne situacije, usled prinudne i potpune blokade civilnog stanovništva Nagorno-Karabaha", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Tokom svog obraćanja, stalni predstavnik Jermenije pri UN, Mher Margarijan, takođe je zatražio od te organizacije da jermenskoj delegaciji pruži mogucnost učešca na sednici Saveta bezbednosti.

Zvanični Jerevan tvrdi da je koridor Lačin, jedini put od Nagorno-Karabaha ka Jermeniji, blokirala 12. decembra 2022. godine grupa državljana Azerbejdžana, a kasnije je zvanični Baku postavio svoj kontrolni punkt na granici sa Jermenijom u blizini mosta Kakari.

LJudi u Nagorno-Karabahu dobijaju humanitarnu pomoć uz pomoć ruskih mirovnih snaga i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Međutim, nakon pucnjave između jermenskih i azerbejdžanskih graničara 15. juna, Baku je zabranio bilo kakve humanitarne isporuke u Nagorno-Karabah.

Snimak zarobljenog ruskog komandanta pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA