Najnovije

Prazan Bondstil "uznemirio" zapadne klijente u regionu

Knjiga za decu "Dogodine u Prizrenu" autora Aleksandra Miljevića uznemirila je predstavnike privremenih institucija u Prištini, ali i domađe pro NATO snage koji su preko zapadnih biltena u Srbiji žestoko napali autora i izdavačku kuću "Dobro dete".

Pravda u celosti prenosi odgovor autora Aleksandra Miljevića koji je ilustracijama srpske vojske na oslobođenom Kosovu i Metohini i srpskim  ruskim vojnicima u praznom Bonstilu raspametio sve NATO radnike u Srbiji.

“Moja nova dečija knjiga „Dogodine u Prizrenu-san o slobodi“ je napisana sa željom da se ohrabre progonjeni Srbi na Kosovu i Metohiji prikazom povratka srpske države i vojske na Kosovo i Metohiju, jer samo to može prekinuti njihov neprestani progon koji traje već skoro 25 godina, kao i da se odraslima kojima su Kosovo i Metohija važni da jedan instrument za prenošenje zaveta oslobođenja naše svete srpske zemlje na nove srpske generacije. 

Ta i takva knjiga  je očigledno poslednjih dana prilično ustalasala javnost na mrežama, kako mi je prenela novinarka TV Nova S tražeći moju izjavu po tom pitanju. Ipak izgleda da su mnogo više od „javnosti“ bili uznemireni oni koji modeliraju tu javnost: perjanice drugosrbijanskih medija Danas i Vreme, kao i TV Nova S  su napravili pravi mali blickrig protiv pomenute dečije knjige, a njihove tekstove i priloge (koje možete pogledati ovde, ovde, ovde, i ovde ) su preneli i N1, Antena M, i mnogi drugi prozapadni mediji u Srbiji i van nje. Na kraju se oglasio i šef kabineta tzv predsednice tzv Kosova, i kaže da je knjiga uznemiravajuća i da njen narativ može da destabilizuje region i da predstavlja značajnu pretnju trajnom miru (što možete videti ovde).

Sve to napred navedeno pokrenula je jedna dečija knjiga, i to knjiga kojoj, kada se pažljivo pročitaju svi navedeni tekstovi i prikazi ljudi koji su pozvani da protiv nje nešto kažu (reditelj Srđan Dragojević, pisac Muharem Bazdulj i drugi), nisu ništa specijalno prebacili. Pa šta je to onda toliko „uznemirilo“ one koji su pokrenuli ovaj sinhronizovani napad na ovu dečiju knjigu? Kako to ova knjiga može da „destabilizuje region“?

Koliko ja vidim to može biti samo zato što po prvi put u regionu neko na jednom mestu oslikao budućnost koju napaćeni srpski narod, pre svega na Kosovu i Metohiji ali i širom Balkana sa nadom, a zapadni klijenti sa strahom, isčekuju. Prazan Bondstil! 

Primećujem da su ilustraciju praznog Bondstila svi pomenuti zapadni mediji i/ili klijenti isticali i u tekstovima o knjizi i kao ilustraciju svojih tekstova i priloga protiv knjige. To je potuno očekivano jer to i jeste ključni preduslov za dekolonizaciju srpskih prostora na Balkanu, i to znaju svi. A oni koji su ovu hajku pokrenuli jako dobro znaju šta sledi posle ovaploćenja tog srpskog sna o povlačenju Amerikanaca iz baze Bondstil - videli su to u Avganistanu. I stoga bi da to koliko god mogu odlože i to je jedini razlog za celu ovu medijsku kampanju.

Ali geopolitika radi svoje na terenu i medijske manipulacije tu ne mogu ništa. Zapad stoji sve lošije, gubi uporišta širom sveta i samo je pitanje vremena kada će se to desiti i na Balkanu. Možda već...

Dogodine!” , stoji u odgovoru koji je Aleksandar Miljević,autor dečije knjige Dogodine u Prizrenu- san o slobodi, prosledio Pravdi.

REPORTAŽA SA FRONTA: Braća ne samo po oružju

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA