Najnovije

RUSI NOĆAS RAZTEZALI UKRAJINSKU VOJSKU: Sirene u Kijevu, eksplozije u Hersonu; naleti ruske avijacije

U Kijevu i u više ukraijnskih oblasti tokom noći proglašena je bila vazdušna opasnost, a eksplozije odjekivale su i u Hersonu, saopštili su ukrajinski mediji.

Sirene za vazdušnu uzbunu u ukrajinskoj prestonici su se oglasile oko jedan sat posle ponoći, a zatim su se oglasile i u Odeskoj oblasti, kao i u delu Hesonske koja je pod kontrolom ukrajinske vojske.

Inače, sirene su se čule i u Kijevskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Sumskoj, Černigovskoj, Nikolajevskoj, Čerkaskoj, Vinnjickoj, Kirovogradskoj i Harkovskoj oblasti, kao i na delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom Kijeva.

PAKLENA NOĆ ZA UKRAJINCE - Gorela Odesa kao nikada do sad (VIDEO)

Ukrajinci se primirili na jugu

Situacija na južnom delu fronta se stabilizovala, ukrajinska vojska ne preduzima aktivne pokušaje ofanzive nakon što je razbijena na zaporoškom delu frtona kod Orehova, izjavio je komantant helikopterske jedinice sa kodnim imenom „Samara“.

On je, međutim, rekao da je situacija samo pre nekoliko dana bila sasvim drugačija i da je ruska avijacija imala mnogo posla.

UKRAJINCI ZAROBILI RUSKOG KOMANDANTA: Objavljen snimak (VIDEO)

Naleti ruske avijacije

Ruska avijacija predvođena lovcima-bombarderima Su-34 vojne grupe „Jug“ izvele su nalete na položaje dve ukrajinske brigade, saopštio je načelnik pres centra te grupe Vadim Astafjev.

Pogođeno je skladište naoružanja i municije, zatim dva položaja gde se nalazilo ljudstvo i vojna tehnika 110. posebne mehanizovane brigade u Avdejevki, a gađani su položaji sa ljudstvom i u Bogdanovki, Kleščejevki, Andrejevki, Belogorovki, Krasnogorovki i u Spornom.

I artiljerija grupe „Jug“ je zabeležila uspehe uništivši dva ukrajinska minobacača kalibra 120 milimetara u blizini Verhnekamenskog i Krasnogorovke.

Izvor: Sputnik.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA