Najnovije

VAŠINGTON SIGNALIZIRA MOSKVI - Politički savetnik Pentagona potvrđuje

Edvard Lutvak tvrdi da Bajden šalje poruku predsedniku Rusije da želi kraj sukoba u Ukrajini.

Politički savetnik američkog Ministarstva odbrane i Stejt departmenta Edvard Lutvak ocenio je danas za televiziju RBK da to što Bela kuća odbija da Kijevu pošalje određeno oružje govori o tome da u Vašingtonu žele da dođe do početka pregovora koji bi vodili kraju sukoba u Ukrajini. 

"Kada administracija (američkog predsednika DŽozefa) Bajdena odluči da Ukrajini ne isporuči nešto što bi definitivno mogla, ona signalizira da bi želela da započne pregovore koji bi vodili izlasku iz ovog rata", kaže Lutvak.

"Svaki put kada Bajden kaže da odbija da Ukrajini isporuči borbene avione ili oružje dugog dometa, on šalje signal (predsedniku Rusije Vladimiru) Putinu da želi pregovore", dodaje on. 

Prema njegovim rečima, pregovori predsednika SAD i Rusije su jedini način da dođe do kraja ukrajinske krize, a o tome da Bela kuća želi kraj sukoba svedoči i poslednji NATO samit u Litvaniji.

Lutvak ujedno tvrdi da Zapad može da natera Ukrajinu da se odluči za mirno rešenje konflikta tako što će prestati da joj šalje vojnu pomoć. 

Takođe, navodi Lutvak poručuje da bi Kijev trebalo da zaboravi na Krim ukoliko želi da se ovaj konflikt okonča i ukoliko želi da sačuva preostalu infrastrukturu. 

Ukrajina, kako kaže, neće moći da vrati Krim posle završetka sukoba, ali će možda moći da zadrži nezavisnost i bude u stanju da samostalno donosi odluke, ocenio je on.

ODGOVORIĆEMO ODMAZDOM! Zelenski sprema osvetu Rusiji

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA