Najnovije

KIJEV SE SPREMA NA VELIKU OFANZIVU: Grupišu ogromnu vojsku na ovim pravcima

Ruska vojska je uspešno izvela ofanzivu u pravcu Kupjanska i tamo poboljšala svoje položaje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ukrajinske trupe spremaju novi pokušaj velikog prodora na zaporoškoj liniji fronta, izjavio je lider pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov za "RIA Novosti".

"Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ima sve manje vremena da se pokaže pred Zapadom i učini nešto povodom kontraofanzive. Zato Oružane snage Ukrajine žure da pre jesenje kišne sezone naprave novi pokušaj velikog prodora na zaporoškom frontu", objasnio je Rogov.

PUCAJU UKRAJINSKE UTVRĐENE LINIJE! Rusi nadomak istorijske pobede

Ukrajinske trupe, iako su krenule u napad, nisu uspele da na zaporoškom pravcu probiju prvu liniju ruske odbrane i dođu do obale Azovskog mora, kako su želele, istakao je Rogov.

Ukrajina će, prema njegovoj proceni, najverovatnije da napadne u oblasti Vremjovske izbočine kod Staromlinovke, ili kod Robotina, ili pak prema Dnjepru u pravcu Zaporoške nuklearne elektrane.

Kako je Rogov ranije kazao, ukrajinske trupe su u kod Zaporžja već aktivirale dve trećine rezervi koje su bile pripremljene za ofanzivu.

Izveštaj sa fronta ruskog Ministarstva odbrane
Za razliku od Kijeva, ruska vojska je uspešno izvela ofanzivu u pravcu Kupjanska i tamo poboljšala svoje položaje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Osim toga, jurišni odredi su, uz podršku ruske avijacije i artiljerije, odbili devet napada vazdušno-jurišnih brigada Oružanih snaga Ukrajine u oblastima mesta Novoselovsko i Stelmahivka u LNR, kao i kod Oljšana i Sinkovke u Harkovskoj oblasti.

Neprijatelj je tu izgubio do 85 vojnika, dva borbena oklopna vozila, četiri terenca, kao i samohodne artiljerijske instalacije - M109 "paladin" američke proizvodnje i "krab" poljske, precizira rusko MO.

Ukrajinska kontraofanziva na južnodonjeckom, artjomovskom i najaktivnijem zaporoškom pravcu počela je 4. juna. Kijev je u borbu uključio brigade koje je obučavao NATO i zapadnu ratnu opremu. Međutim, kako je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio 21. jula, ukrajinske trupe nemaju rezultate.

KREĆE POBUNA U UKRAJINSKOJ ARMIJI! 500 vojnika odbilo da pređe u ofanzivu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA