Najnovije

NJUJORK TAJMS OTKRIVA: Ukrajinski inžinjeri ginu od mina na frontu

SAD - Ukrajinski inžinjeri i mehaničari na frontu ginu u minskim poljima u pokušaju da vrate uništenu zapadnu opremu, piše NJujork tajms.
Pazi, mina! (Foto: Skrinšot)

Pazi, mina! (Foto: Skrinšot)

„Jedan od zamenika komandanta bataljona Oružanih snaga Ukrajine priznao je da je najmanje šest mehaničara iz njegove jedinice poginulo u poslednjih nekoliko meseci“, navodi se u članku.

Napominje se da su od početka kontraofanzive vojnici Oružanih snaga Ukrajine pretrpeli velike gubitke na minskim poljima. Gubici su bili toliko ozbiljni da je vojna komanda morala da promeni taktiku.

Rusko Ministarstvo odbrane je 4. avgusta izvestilo da su ukrajinske trupe od početka „kontraofanzive“, u periodu jun-juli, izgubile više od 43 hiljade ljudi i preko 4,9 hiljada komada oružja. Među uništenom ukrajinskom opremom je 26 aviona, devet helikoptera, 1.831 oklopno vozilo, uključujući 25 nemačkih tenkova Leopard, sedam francuskih tenkova na točkovima AMKS i 21 američko borbeno vozilo pešadije Bredli.

Zapadni mediji posebno ističu efikasnost minskih polja Oružanih snaga RF.

U tom kontekstu, američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je mišljenje da će ofanziva Oružanih snaga Ukrajine trajati „još mnogo meseci“, a Vašington je počeo da isporučuje kasetnu municiju Oružanim snagama Ukrajine. Iako, prema analizama RIA Novosti, oni nisu u stanju da radikalno promene situaciju.

Pročitajte OVDE o novoj specijalnoj operaciji MI6 u Africi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA