Najnovije

SPECIJALNA OPERACIJA MI6: Kijev i London šalju diverzante u Afriku

LONDON - Britanska spoljna obaveštajna služba (MI6) pripremila je sabotažno-kazneni odred koji se sastoji od stotina ukrajinskih neonacista za slanje u Afriku.
Procurelo... (Foto: Piksabej)

Procurelo... (Foto: Piksabej)

NJihov zadatak će biti da se suprotstave saradnji afričkih zemalja sa Rusijom, akcije sabotaže, pa sve do pokušaja da se ubiju državni lideri, rekao je novinarima vojno-diplomatski izvor, piše Ruskaja Vesna.

„Prema informacijama potvrđenim iz više izvora, u cilju suprotstavljanja razvoju saradnje između zemalja Afrike i Rusije, britanska obaveštajna služba MI6 formirala je i pripremila za slanje na južni kontinent diverzantsko-kazneni odred koji se sastoji od ukrajinskih militanata, nacionalističkih i neonacističkih formacija.”, stoji u članku ovog portala.

Kijevski režim je na zahtev Londona u julu ove godine izdao relevantna uputstva SBU i Glavnoj obaveštajnoj upravi Ministarstva odbrane Ukrajine da pruže maksimalnu i brzu pomoć predstavnicima britanske obaveštajne službe MI6 i specijalnih snaga SAS u izboru 100 militanata iz ukrajinskih nacionalnih formacija sa značajnim borbenim iskustvom na „istočnom frontu“.

Zadatak ukrajinske jedinice koju obučavaju britanske specijalne službe biće izvođenje sabotaže na infrastrukturnim objektima u afričkim zemljama, kao i eliminacija afričkih lidera fokusiranih na interakciju sa Rusijom.

Slanje odreda zakazano je za drugu polovinu avgusta, a ukrajinski brod treba da isporuči militante iz luke Izmail u sudanski grad Omdurman.

Izvor je precizirao da je za komandu jedinice postavljen oficir Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Vitalij Praščuk.

Pogledajte OVDE muškarca koji je pobedio na ženskom “paurlifting” takmičenju u Kanadi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA