Najnovije

STIŽU MILIONI NA MARAKANU: Ovaj novac nikad nije video nijedan srpski klub

Crvena zvezda bi i pre početka Lige šampiona mogla da zaradi oko 30.000.000 evra!

Naravno, ukoliko se pred početak žreba za grupnu fazu i završetak kvalifikacija poklope rezultati. Tačnije, ukoliko klubovi sa jačim koeficijentom od Crvene zvezde pre vremena završe takmičenje u elitnom rangu UEFA.

Zato i ne čudi što sa velikom pažnjom čelnici kluba iz LJutice Bogdana 1A prate kvalifikacije za Ligu šampiona. Odranije je poznato pravilo UEFA o nagrađivanju klubova na osnovu koeficijenta.

Najslabiji klub po desetogodišnjem koeficijentu u evropskim takmičenjima od 32 učesnika Lige šampiona dobija 1.137.000 evra, pretposlednji duplo više, i tako redom... Onaj koji bude 30. na listi, njegova zarada se množi sa tri i iznosi 4.390.000 evra.

Svi klubovi koji uđu u Ligu šampiona, njih 32, kao osnovnu nagradu dobijaju 15.640.000 evra. Pre revanš meč trećeg kola kvalifikacija, na listi desetogodišnjeg učinka bilo je pet slabijih klubova od Crvene zvezde, pa je shodno tome prvak Srbije imao zaradu od 6.820.000 evra, ukupno 22.460.000 evra.

Slabi učinak od crveno-belih imaju NJukašl, Sosijedad, Union Berlin i Lans, kao i pobednik plej-of duela Jang bojs - Makabi Haifa.

OD JUNAKA - DO VELIKOG VIŠKA! Bahar ga precrtao, on odbio transfer, neće da ode

Ono što je dobar vest za Crvenu zvezdu jeste eliminacija Olimpika iz Marselja sa strane Panatinaikosa. Tačnije, crveno-beli su porazom francuskog kluba postali bogatiji za još 1.137.000 evra, jer su napredovali jednu poziciju, pa sada imaju zagarantovanih 23.590.000 evra.

Prava je šteta što Sparta iz Prage nije uspela da izbaci Kopenhagen, jer je danski klub ispred Zvezde po koeficijentu. A, Česi su deveti put zaredom ispali u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na Marakani će u subotu pratiti meč između AEK-a i Dinama, pa bi eliminacija kluba iz Zagreba donela srpskom prvaku još 1.137.000 evra.

U plej-of rundi Crvenoj zvezdi bi milionski bonus mogli da donesu sledeće klubove. Molde, ukoliko pobedi Galatasaraj, mada je to teško očekivati. Zatim poljski Rakov protiv Kopenhagene, te ponovo Panatinaikos ukoliko eliminiše Bragu. Isto tako, navijaće u Beogradu i za Glazgov Rendžers protiv PSV Ajndhovena.

Ako se poklope svi ti rezultati, crveno-beli bi mogli da zarade 29.282.000 evra, mada je realnije da inkasiraju 24.727.000 evra, što bi bio fantastičan bonus.

STIŽE NA MARAKANU NOVO POJAČANJE: Crvena zvezda ponovo pazarila u Danskoj

Kurir sport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA