Najnovije

PREDIZBORNA POZICIONIRANJA: Obradović i Jeremić - zajednički im je Đilas ili nešto drugo?!

BEOGRAD - Predsednik i poslanik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je za list Danas da smatra da Narodna stranka Vuka Jeremića treba da bude u predizbornom bloku „državotvorne, suverenističke i patriotske” opozicije, a ne prozapadne.
Boško Obradović (Foto: Skrinšot)

Boško Obradović (Foto: Skrinšot)

„U državotvornom bloku patriotske opozicije, pored Srpskog pokreta Dveri i našeg Otadžbinskog bloka, vidim pre svega Srpsku stranku Zavetnici, koaliciju NADA (NDSS-POKS), ali i Narodnu stranku, i brojne druge vanparlamentarne političke stranke, udruženja i istaknuti rodoljubivi intelektualci“, kaže Obradović za Danas.

Podsećamo, Vuk Jeremić i Narodna stranka su kao svoje saveznike, bar je tako bilo do nedavno, videli Dragana Đilasa i Stranku slobode i pravde, a poznato je da se taj savez završio neslavno kada je Đilas demonstrirao potpuno nipodaštavanje Jeremića i njegove stranke.

Sa druge strane, Boško Obradović i Dveri su takođe imali periode veoma bliske saradnje sa Đilasom. Dverima je period saradnje sa liberalnim strujama, od kojih su mnogi krajnje srbofobski i proevroatlantski raspoloženi, što je u potpunoj suprotnosti sa deklarisanom politikom Dveri, doneo najverovatnije mnogo više gubitaka glasova, nego bilo šta pozitivno i predstavlja značajnu mrlju u istoriji njihovog delovanja.

Sa Đilasom su Dveri pravile veoma jake vidove saradnje, pa su tako pravljeni zajednički protesti, zajedno su pravljena gostovanja po televizijskim emisijama, gde se demonstriralo zajedništvo, istupalo se u javnosti i medijima sa zajedničkim izjavama, proglasima i slale su se narodu i građanima poruke o zajedničkoj slozi, pa se sada čini da bi spoj Vuka Jeremića i Boška Obradovića upravo te iste građane i narod nekako najviše asocirao na Đilasa i njihovu vezu sa njim. Međutim, vredi probati, ako ništa narod je plitkog pamćenja.

Iz tog perioda su i momenti zajedničke saradnje Narodne stranke i Dveri, ali samo kao struja okupljenih oko, tada najuočljivije, političke figure Đilasa.

Sa druge strane, obe stranke, ukoliko zaista više ne bude kocke i cirkuzantskog tretiranja važnih nacionalnih interesa i ideja, predstavljaju važne političke struje za očuvanje nacionalne svesti i u borbi protiv nametanja raznih zapadnih agendi i politika srpskom društvu. U tom smislu, imaju šanse da dobiju podršku građana Srbije i srpskog naroda, naravno, ukoliko nađu model da iskomuniciraju ono što ih u jednoj eventualnoj budućoj koaliciji čini pozitivinim i svrsishodnim. U protivnom, jedni drugima, kao zajednički spoj, mogu biti i negativni.

Pročitajte OVDE više o tome zašto srpski zvaničnici izbegavaju Moskvu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA