Najnovije

STEŽE SE OBRUČ OKO SRBIJE: Zbog Rusije slede strašni pritisci, tvrdi Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje od naredne nedelje najteže pritiske do sada po pitanju uvođenja sankcija Rusiji.

"Vidi se kako se u Srbiji zatvara taj obruč na političkoj sceni, da me u potpunosti izoluju ne bi li primorali Srbiju da promeni politiku", rekao je Vučić.

On je kazao da se na njega vrši veliki pritisak, da ostane izolovan i u tom smislu vidi pisanje zapadnih medija prethodnih dana o njemu.

"Očekujem velike i teške pritiske po pitanju sankcija Ruskoj Federaciji, verovatno najteže do sada", rekao je predsednik Srbije.

Kako je rekao očekuje da svi počnu da rade ta tome ne bi li primorali Srbiju da promeni svoju politiku.

"Očekujem brojne probleme. Situacija u Ukrajini je takva da je jasno da Rusiju ne možete pobediti na bojnom polju. Neću reći ni da Rusija može da pobedi. Ali svi su očekivali da će Ukrajina lako pobediti sa zapadnim oružjem, ali od toga nema ništa. Sve rupe Zapad hoće da zapuši, i zato će pojačati pritisak na Srbiju. Iako oni trguju sa Rusijom više nego mi. Bezbroj laži će se nastaviti", kaže predsednik Vučić.

Vučić kaže da sluša priče o izolaciji Srbije već 10 godina, te da Srbija nikada nije izolovana niti možete da je izolujete, ali da je situacija laka - nije.

"Možete da vidite kako se i u Srbiji zatvara taj obruč, žele da me u potpunosti izoluju. Svi su postali ili Amerikanci ili Rusi, više Srba nema nigde. Ili ti Srbi, i jedni i drugi, kažu mi smo pravi Srbi samo ako smo Amerikanci ili mi smo pravi Srbi samo ako smo Rusi. Nema ništa što bi bilo balansirano", ističe Vučić.

Dogovoren sastanak sa Erdoganom

Vučić je najavio da će u Budimpešti razgovarati sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i dodao da slanje vojne opreme Prištini jeste kvarilo odnos Srbije i Turske.

Kako je rekao za RTS, važno je da pokušamo da imamo najbolje moguće odnose sa Turskom, te da će sastanak sa Erdoganom biti korak ka poboljšanju naših odnosa.

"Imamo korektne, pristojne odnose", kaže Vučić i dodaje da je sa Erdoganom razgovarao o slanju opreme Prištini.

"Turska je regionalna velesila i verujem da će razgovori u Budimpešti biti korak u poboljšanju naših odnosa. Tačno je da je slanje dva plus dva vozila sa bajraktarima nešto što je kvarilo odnose. Razgovarao sam sa predsednikom Erdoganom o tome telefonom, verujem da će ovaj sastanak biti dalji korak u poboljšanju odnosa i da ćemo ugostiti turskog predsednika u Beogradu što pre", kazao je Vučić.

Kurti neće odustati od "velike Albanije"
Kako je rekao predsednik Srbije, politika stvaranja "velike Albanije" je proces koji će da se nastavi, te da niko ne može Kurtija da zaustavi u tome da bude sledbenik Demaćija i Envera Hodže.

On je rekao da je inspirator premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Adem Demaći, koji je bio srbomrzac i u tome će Kurti nastaviti.

Prema rečima Vučić, cilj nije stvaranje "velike Albanije", već da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

"To je za njih loše, ali ti loši momci su naši momci. Moramo da gazimo ove druge dok ne prihvate nezavisno Kosovo i moramo da vodimo kampanju protiv Srbije", ističe Vučić.

RUSI ĆE UPASTI U KIJEV - Posldnje upozorenje Zelenskom, ali očigledno...

Vučić je rekao da će narednih mesec dana biti veliki pritisci na Srbiju, te da će pokušati da sačuva svoju politiku, da odbrani pravednost i istinitost naše politike, a da li ćemo u tome uspeti - ostaje da se vidi.

"Kada su me Šolc i Makron u Kišinjevu pozvali na sastanak, bio sam ljut jer su rekli da Srbi nisu hteli da učestvuju na izborima, da nisu ispunjeni zahtevi. Uslov je kažu da Srbi učestvuju. Dan posle toga nije više samo to uslov, sve liniju po liniju, oni im polako podilaze, a spremne su i sankcije protiv Srbije, zato jer se plaše Kurtijevih botova i političkih penzionera koji protiv mene vode hajku i koji su stekli karijere na mržnji prema Srbiji", kaže Vučić.

SAD TEK UKRAJINA POSTAJE ŽARIŠTE! Krah Ukrajine i Zelenski na pravdanje

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA