Najnovije

DODIK ŽESTOKO ISPROZIVAO ŠMITA: Pedeset hiljadarki!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da će svoju borbu nastaviti sve dok neizabrani i nelegitimni Kristijan Šmit ne ode iz BiH.
Milorad Dodik (Foto: Skrinšot)

Milorad Dodik (Foto: Skrinšot)

Dodik je poručio da će nastaviti da se pravno i politički bori i da će, kako kaže, ostati neposlušan sve dok neizabrani i nelegitimni Kristijan Šmit ne ode iz BiH.

"Šmit neovlašćeno nameće zakone, a muslimanski sudovi i tužioci jedva su dočekali da procesuiraju Milorada Dodika, jer sam neposlušan. A ja im kažem da ću se boriti pravno i politički i ostati neposlušan, dok god on ne ode. On ima svoj politički mandat i svojih 50.000 evra mesečno, ali ja imam svoj život i svoj narod na prostoru Republike Srpske i odatle otići neću", poručio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je ponovio da imenovanje Šmita nije verifikovano u Savetu bezbednosti UN jer nije postavljen za viskog predstavnika u skladu sa rezolucijama ovog saveta, kako je predviđeno.

"Šmit nije prihvaćen u Savetu bezbednosti, protiv njega su glasali Rusija i Kina, nije bilo saglasnosti i ne može da deluje kao visoki predstavnik. Međutim, arogancija Amerike, Velike Britanije, a sada i Nemačke dozvoljava da on kaže da je visoki predstavnik, iako to nije", istakao je Dodik u obraćanju građanima u Sentandreji, gde je prisustvovao obeležavanju krsne slave Preobraženske crkve.

On je rekao i da Šmit "prima mesečnu od platu 24.000 evra, dobija još desetak hiljada jer navodno radi u rovitom, politički nestabilnom prostoru pa ima posebne uslove za život i tako 'skupi' oko 50.000 mesečno".

"NJemu se to naravno osladilo, to kao administrator u Nemačkoj nigde ne može da zaradi", rekao je Dodik.

On je rekao i da su, kako kaže, Amerikanci i Britanci sugerisali Šmitu nametanje zakona koji se odnosi na nepoštovanje njegovih odluka.

Pročitajte OVDE šta je analitičar Vukadinović rekao o poziciji Vučića u svetu

Izvor: Raša Tudej

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA