Najnovije

UKRAJINA GUBI KONTROLU NAD BITNOM TERITORIJOM! Javljaju američki novinari

Ukrajina bi mogla da izgubi kontrolu nad Kupjanskom, napisao je američki novinar Stiven Brajen u tekstu za „Asia Times“.

„Ruska vojska brzo napreduje u harkovskom pravcu i uskoro će napasti grad Kupjansk, ključni železnički čvor, neophodan Ukrajini za dopremanje municije vojnog tereta na severo-istoku zemlje“, naveo je Brajen u tekstu za „Asia Times“, ne iksljučivši mogućnost da ruska armija uskoro oslobodi Kupjanks.

Predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom su podneti izveštaji da Oružane snage Ukrajine nisu uspele da izvedu prodor na prvoj liniji fronta. Tokom kontraofanzive ukrajinska vojska je pretrpela veoma velike gubitke, zbog čega je sada prinuđena da koristi rezervne snage, podsetio j Brajen.

KRENULI NA LUGANSK: Dočekali ih avijacija, artiljerija i bacači plamena

„Uvođenje rezervi u borbu je očajnički potez ukrajinske armije. Ako pretrpe teške gubitke, kao što se, sudeći po svemu, događa sada, Kijev će ostati bez poslednjih efikasnih borbenih jedinica. To može da razori ukrajinske planove o nastavljanju ratnih dejstava“, objasnio je novinar.

Prema njegovom mišljenju, čak i ako Ukrajina uspe da prikupi ljude za armiju, oni će bez obuke biti teret, jer mnogi neće želeti da učestvuju u klanici i da rizikuju živote.

Već sada, kako navodi Brajen, ima primera kada su odredi odbijali da učestvuju u borbenim dejstvima koja su smatrali samoubistvenim.

HAOS U UŽIVO PROGRAMU: Gosti se svađali i polivali vodom, emisija prekinuta (VIDEO)

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA