Najnovije

OBEĆALI IM OBUKU PA IH ISPALILI - Zapad diže ruke od Ukrajine

SAD i dalje čekaju da evropski zvaničnici dostave konačni plan za obuku ukrajinskih pilota za borbene avione F-16, koji će Amerika morati da odobri pre nego što počne, rekli su zvaničnici za „Si-En-En”.Obuka bi trebalo da počne ovog meseca, saopštio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Međutim, dva meseca nakon što je predsednik DŽozef Bajden najavio podršku SAD za obuku ukrajinskih pilota na F-16 avionima, ostaje niz kritičnih detalja koje treba razraditi.

SAD bi trebalo da odobre prenos opreme i materijala za ove avione, uključujući simulatore letenja i priručnike za obuku.

Bajdenova administracija još nije dobila konačni plan obuke od Evropljana, što znači da ne mogu ništa da potpišu.

Takođe, još uvek je nejasno koje će zemlje F-16 uključiti u program obuke, dok ni sama Ukrajina ne zna kada će se program završiti. Transport aviona u Ukrajinu zahtevaće posebno odobrenje SAD.

U LOS ANĐELESU UVEDEN KARANTIN - LJudi ovo je totalno bolesno

Zvaničnici američke odbrane rekli su za „Si-En-En” da SAD još odlučuju da li da pošalju američke pilote da pomognu u obuci Ukrajinaca.

Portparol danskog ministarstva odbrane nije želeo da direktno komentariše da li je ta država poslala zvanični plan Amerikancima na odobrenje. Portparol je objavio koncept obuke prema kome će kurs imati za cilj da obuči pilote i posadu u periodu od šest meseci.

RAT UŽIVO! Rusi ih zasipaju mecima, oni se kriju u školi (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA