Najnovije

Ruski udar u ranu zoru, avijacija zasipa front, luka u Odesu u plamenu, uzbuna u celoj Ukrajini

Avijacija južne grupe snaga izvela je raketni napad na ukrajinske ciljeve u nekoliko pravaca, izjavio je za Sputnjik načelnik pres centra grupe Vadim Astafjev.

Prema njegovim rečima, avioni Su-34 pogodili su privremena mesta razmeštanja 81. neprijateljske aeromobilne brigade u rejonu Serebrjanke i Belogorovke, 3. odvojene jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine zapadno od Kleščejevke, 22. odvojene mehanizovane brigade u Predtečenu i 24. odvojene mehanizovane brigade u Novgorodskom.

Artiljerijske jedinice su uništile ukrajinske minobacače kalibra 120 mm u oblastima naselja Serebrjanka i Neveljska, kao i samohodne haubice „akacija“, „krab“, M777 i „gvozdika“ u Seversku, Tihonovki, Aleksandro-Kalinovu i Krasnogorovki, dodao je Astafjev.

Dronovima na Odesu

Na industrijskim i lučkim objektima na jugu Odeske oblasti izbili su požari, saopštila je ukrajinska operativna komanda „Jug“.

„Noćašnji napad dronovima... bio je usmeren na jug Odeske oblasti... Usled napada izbili su požari na industrijskim i lučkim objektima, oštećen je elevator“, saopštila je komanda na društvenim mrežama.

Tokom noći ukrajinski mediji pisali su da je u Odeskoj oblasti bila aktivirana PVO, a u regionu je bila na snazi vazdušna uzbuna.

Uzbuna u celoj Ukrajini

Sirene za vazdušnu opasnost jutros su se oglasile na čitavoj teritoriji Ukrajine.

U toku je masovni ruski napad uz upotrebu avijacije, krstarećih raketa i dronova.

ZAPAD I UKRAJINCI NA APARATIMA - Prigožin sprema akciju planiranu za 5. avgust

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA