Najnovije

SVE GLASNIJE ODJEKUJE: Sprema se likvidacija Zelenskog?

Sprema li se likvidacija Zelenskom?

Bivši analitičar CIA Lari DŽonson ocenio je da teroristički napadi koje Kijev organizuje u Rusiji govore o vojnoj slabosti Ukrajine i da vode preranoj smrti ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

 Prema DŽonsonovim rečima, Zelenski je očajan i pokušava da napadima na Moskvu skrene pažnju Zapada sa neuspeha kontraofanzive.

 On prognozira da dejstva ukrajinskog predsednika neće ostati nekažnjena.

 DŽonson je podsetio da je šef CIA Vilijam Berns jednom 2008-me godine upozorio da širenje NATO-a na Ukrajinu može dovesti do sukoba sa Rusijom, a da je sada dramatično promenio retoriku:

Ruski udar u ranu zoru, avijacija zasipa front, luka u Odesu u plamenu, uzbuna u celoj Ukrajini

  „Sada govori kao da je naš zadatak da obezbedimo da Rusija oslabi i iskrvari, koristeći za to Ukrajince <…> Postavio bih mu pitanje: „Gospodine Berns, šta se desilo sa onim čovekom koji je 2008. napisao upozorenje da će insistiranje na uključivanju Ukrajine u NATO dovesti do sukoba sa Rusijom? Šta mu se desilo? Da ga nisu kidnapovali vanzemaljci?"

 Prethodno je Politico – pozvavši se na ukrajinskog poslanika Nikolaja Knjažickog - objavio da će u slučaju smrti Zelenskog njegove dužnosti obavljati predsednik Vrhovne rade Ukrajine Ruslan Stefančuk, iako ne uživa visoko poverenje stanovništva, čak mu je nivo podrške je niži kod Zelenskog.

 „Sve što piše u ovom članku je potpuna glupost. Novinari uopšte ne razumeju o čemu pišu. Nema takvih planova! Postoji predsednik i vrhovni komandanta Oružanih snaga Ukrajine koji obavlja svoje dužnosti. Zbog čega su objavili takav tekst – možemo samo da nagađamo jer ovo nije laka situacija“, rekao je Danilov TV kanalu Rada.

Izvor: Fakri.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA