Najnovije

"Fatalna greška Ukrajinaca je što su predugo branili Bahmut, sada su ih Rusi uvukli u smrtonosnu zamku"

Američki vojni ekspert Danijel Dejvis napisao je u članku za 19Fortyfive da je ukrajinska komanda uvukla svoju vojsku u smrtonosnu zamku koju su pripremili Rusi.

Foto: Printskrin

Objasnio je da se višestepena odbrana Oružanih snaga RF u velikoj meri oslanja na minska polja. Pa su Ukrajinci idući napred na tim poljima gubili u vojnike i ratnu tehniku, a kad su pokušavali da ih zaobiđu – ulazili su u smrtonosne zamke. Jer, na tim ostavljenim bočnim prolazima su ih čekale ruske artiljerijske posade.

Dejvis je ocenio da ruske snage imaju sve što je potrebno za kvalifikovanu odbranu – avijaciju, raketno oružje, sisteme za elektronsko ratovanje.

Dejvis procenjuje da je za kijevski režim držanje Bahmuta (Artjomovska) po svaku cenu bilo – velika i gotovo fatalna greška:

– U borbama za Artjomovsk i Soledar izginule su najbolje jedinice ukrajinske vojske, što je značajno smanjilo zamah sadašnje kontraofanzive ukrajinskih snaga. Mnoge brigade koje je Zelenski bezuspešno slao u pomoć jedinicama u Artjomovsku sada bi mu dobro došle.

– Predugo i besmisleno držanje Artjomovska bilo je ozbiljna greška. Jer, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general Zalužni, mesecima je slao brigadu za brigadom u pomoć svojim jedinicama u tom gradu. Tu su Ukrajinci masovno izginuli, potrošivši nenadoknadive resurse“.

Ruske snage su 20. maja preuzele kontrolu nad strateškim gradom Artjomovskom nakon više od 220 dana borbi.

Pročitajte OVDE šta je Medvedev poručio zapadnim liderima

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA