Najnovije

RAKETIRANI OBJEKTI VSU: Žestoke borbe za Vremjevsku izbočinu i kod Orehova (MAPA)

Ruske trupe su danas pogodile objekte Oružanih snaga Ukrajine u Kijevskoj, Žitomirskoj, Hmeljničkoj, Černigovskoj i Zaporoškoj oblasti. U popodnevnim časovima Oružane snage Rusije izvele su raketni napad na zgradu Dramskog pozorišta “Tarasa Ševčenka” u Černigovu, gde je održana prezentacija ukrajinskih proizvođača dronova, organizovana uz podršku regionalne administracije.

Foto: Printskrin

Ukrajinske formacije su zauzvrat napale dronom vojni aerodrom Solci u Novgorodskoj oblasti, oštetivši jednu letelicu. Osim toga, Oružane snage Ukrajine ponovo su pokušale da napadnu Moskvu i Republiku Krim, ali su sistemi za elektronsko ratovanje i PVO presreli sve ciljeve. Na Krimu je VSU upotrebio modernizovanu protivvazdušnu raketu iz kompleksa S-200 za napad.

Na frontu se nastavljaju borbe u sektoru Orehovski u oblasti Rabotina i kod Urožajnog u sektoru Vremjevske izbočine. Pored toga, ruske trupe nastavljaju svoju pozicionu ofanzivu u pravcu Kupjanska, razvijajući svoj uspeh u blizini Sinkovke.

U sektoru Vremjevske izbočine nastavljaju se pozicioni sukobi na južnim obodima Staromajorskog i Urožajnog. Odeljenja Oružanih snaga RF nanose artiljerijske udare na uporišta Oružanih snaga Ukrajine, sprečavajući nagomilavanje jedinica i stvaranje udarne pesnice za napad na Staromlinovku.

Istovremeno, ukrajinske formacije nastavljaju u malim grupama da traže slabosti u odbrani ruske armije na periferiji Zavetnog Želanija, ruski FPV dronovi aktivno rade na ljudstvu VSU.

Na Orehovskom sektoru, VSU ne prestaje da pokušava da probije odbranu ruskih trupa u Rabotinu. Na severnoj periferiji sela prekinut je napad Oružanih snaga Ukrajine, ruska artiljerija i avijacija su radili po naredbi. Istovremeno, u rejonu Orehova, na udaljenosti većoj od 30 kilometara od fronta, preciznim hicem pogođena je haubica M109, rad su ispravili operateri UAV.

Pročitajte OVDE šta je Medvedev poručio zapadnim liderima

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA