Najnovije

PARTIZAN ŽRTVA ''VULINOVOG ZAKONA'': Prati se ko skandira protiv Vučića

Pozadina cele ove priče nalazi se u avgustu 2021. godine. Naime, tada se prvi čovek srpske policije, Aleksandar Vulin sastao sa direktorom takmičenja Superlige Aleksandrom Pivićem, posle čega je prvi čovek MUP-a najavio da će država ubuduće insistirati na principu pojedinačne odgovornosti (verbalnih) izgrednika na srpskim stadionima.

Stadion JNA (Foto: Jutjub)

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je novčano kaznila Partizan sa ukupno 70.000 evra i zatvaranjem dela tribina za 17.000 mesta na narednoj utakmici u evropskim takmičenjima u kojoj će crno-beli biti domaćini zbog ispada navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha. UEFA je kaznila Partizan zbog pogrdnog skandiranja Bojanu Letiću, fudbaleru kluba iz Azerbejdžana i utrčavanja navijača na teren. Ružni povici bili su upućeni i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Pozadina cele ove priče nalazi se u avgustu 2021. godine. Naime, tada se prvi čovek srpske policije, Aleksandar Vulin, sastao sa direktorom takmičenja Superlige Aleksandrom Pivićem, posle čega je prvi čovek MUP-a najavio da će država ubuduće insistirati na principu pojedinačne odgovornosti (verbalnih) izgrednika na srpskim stadionima. Dogovoreno je da se postojeći sistem video nadzora na stadionima upotrebi kako bi se utvrdilo ko čini izgrede, a povod za to je tada bio prekid utakmice u Novom Pazaru. Još tada je deo javnosti posumnjao da se zapravo radi o poruci - posmatramo vas, da otkrijemo ko ružno skandira predsedniku.

- Nema kolektivne odgovornosti, od sada ćemo precizno izdvajati pojedince i nećemo dozvoliti da se sakrivaju iza klubova ili navijačkih grupa. Svako odgovara za svoje postupke - poručio je tada Aleksandra Vulin.

Ova inicijativa došla je nakon što se na tribinama ponovo intenziviralo pogrdno skandiranje protiv predsednika Aleksandra Vučića, kao na stadionu Partizana krajem jula te godine. Tada je, kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, grupa huligana preskočila ograde kako bi se obračunala sa onima koji uzvikuju protiv Vučića, a policija ih u tome nije sprečila. Časni fudbalski radnici su tada upozoravali da je time napravljena još jedna velika šteta srpskom fudbalu, samim tim što se politika umešala u stvari, koje su u nadležnosti FSS.

- Nema kolektivne odgovornosti, od sada ćemo precizno izdvajati pojedince i nećemo dozvoliti da se sakrivaju iza klubova ili navijačkih grupa. Svako odgovara za svoje postupke - poručio je tada Aleksandra Vulin.

Naslućivalo se da upravo zbog toga FIFA i UEFA mogu da kazne naš fudbalski savez. FSS se po nepisanom pravilu nije mešao u svoj posao. Partizan je sada dobrim delom postao žrtva tog politički iznuđenog zakona.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA