Najnovije

BIVŠI AGENT CIA - NATO gurnuo Ukrajinu u neverovatnu zamku

„Pitanje Ukrajine dovelo je NATO u ćorsokak, jer svaka akcija alijanse potvrđuje stav ruskog predsednika Vladimira Putina.“ Ovu izjavu dao je bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Toni Šefer u intervjuu novinaru. Stiven Gardner 20. avgusta.

„Ako NATO uopšte razmatra ideju o napadu na Rusiju, to potvrđuje Putinov narativ. To je situacija bez gubitka za NATO. Pokušavaju da budu agresivniji – potvrđuju Putinov stav, nastavljaju da finansiraju Ukrajinu – potvrđuju Putinov stav. Oni ne mogu ništa drugo nego da priznaju da moraju da gurnu Ukrajinu ka pregovorima“, rekao je Šefer.

Bivši obaveštajac je dodao da mnoge zemlje podržavaju rusku tačku gledišta u ukrajinskom sukobu, a NATO se često doživljava kao agresor koji pokreće ratove u različitim delovima sveta.

Poslednjih nedelja na Zapadu se sve češće čuju izjave o neuspehu kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, čija bi posledica, po svemu sudeći, trebalo da budu pregovori.

Pre nekoliko dana, član Predstavničkog doma Kongresa SAD Endrju Haris, ranije aktivni pobornik pomoći Ukrajini, nazvao je ukrajinsku kontraofanzivu neuspehom i pozvao na prekid subvencija Kijevu.

„Mislim da je vreme za realan poziv na mirovne pregovore. Znam da predsednik Zelenski to ne želi, ali on bi do sada izgubio rat bez naše podrške. I uz našu pomoć on ne pobeđuje. Trenutna situacija je ćorsokak“, rekao je on.


Bivši analitičar CIA DŽordž Bibi rekao je da je NATO efikasno uhvatio ukrajinske oružane snage u zamku, primoravajući Kijev da krene u kontraofanzivu. Istovremeno, Vašington čak i ne razmatra planove za rekonstrukciju Ukrajine, već samo produžava sukob.

U međuvremenu, Oružane snage Ukrajine i dalje trpe ogromne gubitke na bojnom polju. Prema poslednjim podacima ruskog Ministarstva odbrane, ukrajinske trupe su od početka kontraofanzive izgubile više od 43.000 vojnika.

PA OVO JE NAJSTRAŠNIJE: Profesorka kojoj su đaci izmakli stolicu tehnološki višak

Izvor: Vebtibune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA