Najnovije

KAKO JE IZGLEDAO POSLEDNJI SUSRET PUTINA I PRIGOŽINA: Vođa Vagnera kiptao od besa posle razgovora

Posle prijema svi su se u Sankt Peterburgu zajedno vraćali istim avionom u kome je Prigožin poginuo. Kako su primetili članovi posade, posle sastanka sa Putinom šefom plaćenika je bio van sebe od besa.

Na Telegram kanalu VČK-OGPU izvorni izvor je izneo svedočenje o poslednjem poznatom sastanku Jevgenije Prigožina i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Sastanak se navodno desio nekoliko dana nakon neuspele Vagnerove pobune. Kako se navodi, privatni avion kompanije MNT Aero je preuzeo bivšeg šefa Vagnera u Belorusiji, koji je najpre sleteo u Sankt Peterburgu, da bi pet dana kasnije, 29. juna, Prigožin stigao u Moskvu.

Pre susreta sa Putinom, Prigožin je lete sam i bio u odličnom raspoloženju: slušao je muziku, šalio se sa posadom. Komandanti Vagner su na početku kod Putina išli redovnim letovima i automobilima.

Besneo je, grdeći sve svoje pratioce. Ceo sat leta nije prestajao da priča i vikao je povišenim glasom, navodi VČK-OGPU.

PRIGOŽIN JE ŽIV, OTIŠAO JE U ILEGALU: Ekspert čuvenog lista dao neverovatnu izjavu

Jevgenij Prigožin poginuo je u padu aviona u sredinu, ali datum sahrane još nije određen. Telo još nije predato porodici tako da ruski običaj o sahranjivanju tela tri dana posle smrti sigurno neće biti ispoštovan.

Postavlja se i pitanje gde će vođa Vagnera biti i sahranjen.

S obzirom na titutu Heroja Rusije, Prigožin ima pravo na mesto u glavnoj vojnoj nekropoli zemlje – „Panteonu branilaca otadžbine“ u Mitiščiju, u Moskovskoj oblasti, koja je otvorena 2013. godine.

Podsećamo, Jevgenij Prigožin poginuo je, zajedno sa još devetoro ljudi, u padu aviona u oblasti Tver u Rusiji, a okolnosti još nisu poznate.

ELIMINISANA ELITNA UKRAJINSKA JEDINICA? Kadirov rekao jasno - predajte se

Kurir.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA