Najnovije

Slabljenjem ruskog uticaja Zapad oživljava Alijinu unitarnu BiH

Predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je danas da navodni institut za istraživanje genocida iz Kanade upućuje laži na račun ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova i na taj način pokušava da se reklamira.

BiH (Foto: Public)

Kojić je rekao Srni da je poziv tog instituta upućen Predsedništvu BiH da se ambasador Kalabuhov proglasi nepoželjnim u BiH dokaz da svi oni koji žele mir i suživot u BiH nisu dobrodošli od federalnih udruženja i raznih likova koji se finansiraju sa Zapada.

– Ambasadoru Kalabuhovu imputiraju nekakve pretnje BiH, što je apsolutna laž i pokušaj da se reklamiraju preko ovakvih inicijativa – istakao je Kojić.

Kojić je podsjetio da je Rusija garant Dejtonskog sporazuma i da je kao takvu moraju poštovati sve tri strane u BiH, bez obzira da li voljeli Rusiju ili ne.

– Očigledno da zapadne ambasade preko udruženja koja finansiraju pokušavaju da oslabe uticaj Rusije ovdje i na taj način lakše razbiju i Dejtonski sporazum što bi na kraju donelo ukidanje Republike Srpske i oživelo Alijin plan o unitarnoj BiH – ocijenio je Kojić.

On je dodao da je Rusija privržena miru na ovom području i da se u to uverio na nedavnom sastanku sa ruskim ambasadorom u Sarajevu.

Kojić je napomenuo kako ta udruženja pominju „agresiju i genocid“ što je, ističe, postala „mantra svih političara i udruženja iz Federacije“ jer se, kako smatraju, agresija dogodila samo nad muslimanima što je izmišljotina.

– Kako nazvati ulazak hrvatskih regularnih snaga 3. marta 1992. godine u Bosanski Brod? To ni za Željka Komšića ni za Emira Ramića, direktora ovog nekog instituta, nije agresija jer su u tom periodu bili saveznici u borbi protiv Srba – kaže Kojić.

Kojić je napomenuo da članovi porodica koje predstavlja poručuju da se sa takvim stvarima i inicijativama ne igraju, jer je Rusija velesila i sve dok je ovde prisutna sa stavom koji zastupa biće mira, čemu bi trebalo da svi teže.

– Nadamo se da će Ruska ambasada otvoriti svoje predstavništvo i na teritoriji Republike Srpske jer je to potreba i želja nas iz Srpske – zaključio je Kojić.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA