Najnovije

NATO NIJE ISPUNIO CILJ U RUSIJI: Popucale sve linije

Đuzepe KONTE: „Ni izolacija Rusije nije postala realnost. Čak stvari stoje obrnuto. Upravo je završen 15. samit BRIKS-a na čelu sa Rusijom i Kinom sa specifičnom perspektivom njenog daljeg širenja 2024. godine, koja će obuhvatiti 45 odsto svetske populacije i 38,2 odsto svetskog BDP.

 NATO-strategija za sukob u Ukrajini nije donela alijansi željeni rezultat, a ekonomske sankcije uvedene Rusiji nisu osakatile njenu ekonomiju, izjavio je bivši italijanski premijer Đuzepe Konte.

„Strategija koju je do sada sprovodio u NATO, zasnovana na stalnim vojnim isporukama Ukrajini i logici eskalacije, nije dovela do priželjkivanog vojnog poraza Rusije. Sasvim suprotno. Nije bilo poraza ruske vojske u Bahmutu, nije bilo kolapsa njenih jedinica, nije bilo povlačenja tokom ukrajinske kontraofanzive“, napisao je italijanski političar na Fejsbuku.

Konte je priznao i da ekonomske sankcije „nisu Rusiju dovele do bankrota i nisu potkopale njenu ekonomiju”.

Bivši italijanski premijer je dodao da se mogućnost unutrašnje destabilizacije u Rusiji urušila „jer je došlo do jačanja Putinovog liderstva i rasta unutrašnjeg konsenzusa“, ​​a zapadna politika nije dovela do izolacije Rusije:

„Izolacija Rusije nikako nije postala realnost. Čak stvari stoje obrnuto. Upravo je završen 15. samit BRIKS-a na čelu sa Rusijom i Kinom sa specifičnom perspektivom njenog daljeg širenja 2024. godine, koja će obuhvatiti 45 odsto svetske populacije i 38,2 odsto svetskog BDP“.

Konte je naglasio da je sukob u Ukrajini „otkrio nesposobnost Evropske unije da razvije efikasnu zajedničku strategiju i ostvari nezavisno političko i ekonomsko vođstvo“.

Posebno je ukazao na podređenost evropskih lidera Sjedinjenim Državama.

NE OČEKUJU USPEH: Uprkos svemu Bela kuća ne namerava da traži...

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA