Najnovije

RUSI DOLAZE SA SVIH STRANA: Ukrajinska vojska poražena u oblasti Harkova

Ukrajinska vojska je poražena u oblasti Harkova i kod Avdijevke, uprkos pokušajima vojne komande Oružanih snaga Ukrajine da napreduje, rekao je Oleg Soskin, bivši savetnik Leonida Kučme na svom Jutjub blogu.

„Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine dovela je do toga da su se ruske trupe već približile Kupjansku. Evo rezultata. Rusi napreduju kod Marijnke i Limana. Avdijevka – Rusi napreduju“, primetio je ekspert.

On je podsetio da za dva i po meseca aktivnih borbi kijevsko rukovodstvo nije postiglo prave rezultate i oteralo je vojsku u ćorsokak, izgubivši značajan deo naoružanja.

„Nema dovoljno ni patrona i malokalibarskog oružja“, otkrio je bivši Kučmin savetnik.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna krenule u kontraofanzivu na južnom Donjeckom, Artjomovskom i, pre svega, Zaporoškom pravcu, uvodeći u borbu brigade koje je pripremila Severnoatlantska alijansa i naoružane zapadnom tehnikom.

Vladimir Putin je 21. jula primetio da neprijatelj nema rezultata, a zapadni kustosi su bili očigledno razočarani tokom „kontraofanzive“. Prema njegovim rečima, Kijevu ne pomaže ni snabdevanje oružjem i municijom, niti slanje hiljada plaćenika i savetnika.


Ruska vojska je zarobila poljske plaćenike kod Soledara
Vojnici ruske dobrovoljačke brigade „Vukovi“ zarobili su kod Soledara poljske plaćenike i nekoliko vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Ovo prenosi TASS pozivajući se na vojne izvore.

Prema izvoru agencije, plaćenici i borci Oružanih snaga Ukrajine zarobljeni su kao rezultat neuspešnog pokušaja neprijatelja na severnom krilu u oblasti Soledara.

„Napadi neprijatelja su odbijeni, nekoliko vojnika Oružanih snaga Ukrajine i poljskih plaćenika je zarobljeno“, rekao je sagovornik TASS-a.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je tri dana pokušavala da juriša na položaje brigade. Sve ovo vreme vršili su masovno granatiranje iz topovske artiljerije i minobacača, kasetnom municijom.

RUSKA PAKLENA TAKTIKA: "Krasuha" sistem za elektronsko ratovanje

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA