Najnovije

Tramp pred suđenje u Vašingtonu: Velika mi je čast jer ću biti uhapšen za vas

Potrebna mi je još jedna optužnica da obezbedim svoj izbor!, pisao je bivši američki predsednik u objavi na svojoj društvenoj mreži

Foto: Printskrin

Bivši američki predsednik Donald Tramp otišao je na sud u Vašingtonu, a informaciju o tome objavio je na svojoj društvenoj mreži "Istina". Tramp bi trebalo da se izjasni o optužbama da je vodio široku zaveru s namerom da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine.

- Idem u Vašington da budem uhapšen zbog osporavanja lažnih, ukradenih izbora. Velika mi je čast jer ću biti uhapšen za vas - napisao je on, a prenele su "RIA Novosti".

Tramp je naveo da mu nedostaje još jedna optužnica za pobedu na predstojećim predsedničkim izborima 2024. godine.

- Potrebna mi je još jedna optužnica da obezbedim svoj izbor! - pisao je bivši američki predsednik u objavi na svojoj društvenoj mreži. 

Prethodno je rekao da će ga američki državni tužilac Merik Garland, po nalogu predsednika DŽozefa Bajdena optužiti "za onoliko zločina koliko možete da zamislite".

U okviru prethodnih optužbi i pojavljivanja pred sudom, Tramp je uhapšen čim je stigao na sud, ali nije zadržan u pritvoru i dozvoljeno mu je da bude na slobodi bez kaucije.

Dan pre pojavljivanja pred sudom u Vašingtonu, velika porota je usaglasila optužnicu protiv bivšeg šefa Bele kuće u slučaju mešanja u predsedničke izbore 2020. godine.

Optužnica se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru Sjedinjenih Država, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

Trampov tim veruje da iza ovih navoda stoje "zločinačka porodica Bajden" i Ministarstvo pravde SAD, a prema mišljenju njegov pristalica glavni cilj je mešanje u izbore 2024. godine.

O novom napadu na Rusiju pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA