Najnovije

SAD KREĆE HAOS: Rusiju napali iz Estonije ili Letonije

Vojni eksperti analiziraju kretanje dronova koji su korišćeni za napade na Rusiju, rekao je portparol Kremlja

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je danas da vojni stručnjaci Ruske Federacije analiziraju kretanje dronova kojima su juče uveče napadnute Moskovska i Pskovska oblast i koji su izazvali požar na aerodromu u gradu Pskovu.

Tako je odgovorio na pitanje novinara da li ruske vlasti razmatraju opciju da su dronovi došli iz susedne Estonije ili Letonije.

Peskov je još izjavio da je predsednik Rusije Vladimir Putin upoznat sa svime što se dešava, da redovno i brzo dobija najnovije informacije, uključujući i one o napadima dronovima na Rusiju.

O bezbednosnim garancijama Zapada Ukrajini
Bezbednosne garancije koje SAD i Francuska žele da daju Ukrajini, i to bez uzimanja u obzir interese ruske strane, neće biti funkcionalne, rekao je portparol Kremlja, objasnivši da se radi o jednostranim merama.

Tako je prokomentarisao izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je 3. avgusta ove godine poručio da se pripremaju bezbednosne garancije za Ukrajinu, koje bi trebalo da važe za period do trenutka dok ta zemlja ne postane članica NATO-a. Kijev, kako je rečeno, planira da u skorije vreme potpiše niz bilateralnih sporazuma sa SAD i 12 drugih evropskih država, uključujući Belgiju, Dansku, Češku.  

"Za sada, proces je poprilično jednostran, suština procesa nije sasvim jasna, ali je jasno da takvi procesi ne mogu biti funkcionalni bez pomena naše bezbednosti", prokomentarisao je Peskov. 

Susret Putina sa Erdoganom i Si Đinpingom
Iz Kremlja danas potvrđuju i da će se ruski lider uskoro sastati sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom u Rusiji, te da će u narednih nekoliko dana na tu temu biti objavljeno i zvanično saopštenje sa više detalja. 

Što se tiče Putinove posete Kini, o kojoj je juče pisao "Blumberg", navodeći da će ruski predsednik posetiti Peking u oktobru zbog foruma "Pojas i put", Peskov je danas izjavio da je "prerano za komentare na tu temu", ali da je planiranje više susreta na različitim nivoima u toku, uključujući i posete na najvišem nivou.  

Rusija prati dešavanja u Gabonu

Upitan da prokomentariše situaciju u Gabonu, u kojoj je izvršen vojni puč, Peskov je poručio da je situacija u toj zemlji zabrinjavajuća, i da Rusija prati šta se dešava. 

ZAHAROVA OTKRILA: NATO sateliti navode dronove!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA