Najnovije

MILATOVIĆ: Da sam mandatar, drugačije bih formirao vladu

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je sinoć da bi vladu, da je on mandatar, formirao drugačije, jer, kako je rekao, treba voditi računa o širini i inkluzivnosti.

Jakov Milatović (Foto: Jutjub)

Milatović je u intervjuu za RTCG rekao da proces pregovora o vladi ne ide planiranom dinamikom, a da bi vladu treba formirati što pre, jer građani zaslužuju političku stabilnost.

"Proces mora biri otvoren i inkluzivan. Koliko vidim iz medija, to nije slučaj zasad. Građani su umorni, ako se nastavi ovakav trend, na narednim paralmentarnim izborima izlaznost će biti još manja", rekao je Milatović. 

Dodao je da nije učestvovao u kampanji za parlamentarne izbore, nije glasao za listu Pokreta Evropa sad, niti je bio učesnik u pregovorima o formiranju vlade.

"Zaista sam pokazao u svom političkom delovanju širinu i to su građani prepoznali na predsedničkim izborima", kazao je predsednik Crne Gore.

Ukazuje da su svi svedočili “nepristojnom političkom potkusirivanju resorima”.

"Pregovori o formiranju vlade treba da počnu od izborne volje građana", naglasio je Milatović.

Svi su, kaže, saglasni, oko tri prioriteta, a to su reforme u oblasti ekonomije, u borbi za vladavinu prava i protiv korupcije, i radi ubrzanja puta ka Evropskoj uniji.

Navodi da nije bilo jasne strukture kako bi vlada trebalo da izgleda, i na kojim principima bi trebalo da bude osnovana. Smatra da politički put ranije trasiran treba da bude realizovan i na programskim princpima pozvati u vladu savez Za budućnost Crne Gore, Pokret URA i partije manje brojnih naroda. 

"Kako bi se stvarali ovi ciljevi o kojima smo razgovarali. Da pravim vladu, ja bih je pravio na taj način. Ne na uštrb bilo kojeg principa, već uz poštovanje svih principa, pa i onih koji se tiču spoljne politike", rekao je Milatović. 

On je naveo i da je sa mandatarom i partijskim kolegom iz Pokreta Evropa sad, Milojkom Spajićem poslednji put razgovarao tokom konsultacija o izboru mandatara na Cetinju, i priznaje da je trebalo češće da razgovaraju.

Inače, u više gradova Crne Gore večeras su građani, u auto-kolonama, izrazili nezadovoljstvo zbog formiranja vlade sa nekadašnjim partnerima Demokratske partije socijalista (DPS), a bez koalicije Za budućnost Crne Gore.

Izvor: RTCG

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA