Najnovije

ŠOK ZA ŠOKOM: Plan rata je da se smrzneš od straha, koji igrač povlači ove poteze?

Orbanov ministar otkrio najnovije detalje.

Mađarska "odbacuje same razgovore" o evropskom finansiranju daljeg naoružavanja Ukrajine dok Kijev ne vrati prava mađarske manjine u Ukrajini i skine mađarsku banku OTP sa liste međunarodnih sponzora rata, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova.

Debata o ratu ponovo je pokazala da o miru treba više razgovarati "jer velika većina još uvek govori o ratu", rekao je Petar Sijarto posle neformalnog sastanka evropskih ministara spoljnih poslova u Toledu u Španiji.

Većina je za nastavak naoružavanja, dodao je Sijarto, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Ovakav pristup i predlog EU da se za vojnu pomoć u naredne četiri godine izdvaja pet milijardi evra godišnje, pokazao je da „svi računaju na dugoročan rat“, nastavio je ministar.

- Nažalost, danas sam ponovo jedini bio protiv tog pristupa. Ne želimo još četiri godine rata, želimo da ga što pre okončamo – naglasio je Sijarto.

On zahteva da Ukrajina skine OTP banku sa liste ratnih sponzora

Prema njegovim rečima, Mađarska je bila pod ogromnim pritiskom da glasa za novu tranšu od 500 miliona evra za isporuku naoružanja Ukrajini i paket od 20 milijardi dolara u naredne četiri godine.

To znači da bi mađarski poreski obveznici morali da plate 210 miliona evra iako „uopšte nisu odgovorni za rat“, naglasio je on.

Mađarska odbija da razgovara o ovim predlozima dok Ukrajina ne skine OTP banku sa liste međunarodnih sponzora rata.

– Neverovatno je da se od Mađarske očekuje da plati milione evra od svojih poreskih obveznika za naoružavanje Ukrajine, a ta ista država banku sa računima tri miliona Mađara naziva međunarodnim sponzorom rata – istakao je on.

OČAJNIČKI POTEZI KIJEVA: Znaju šta im Rusi spremaju u glavnom gradu

Izvor: Sd.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA