Najnovije

UKRAJINCI UDARILI PO SVOM! Odbacili zapadnu taktiku i skupo će ih koštati

Kako navodi New York Times, ukrajinska komanda je odbacila zapadnu taktiku na osnovu koje su obučavane jurišne brigade oružane strane Ukrajine u zemljama  NATO.

Prema rečima ovog lista ukrajinska komanda je odlučila da na jugu zemlje promeni ključna načela upotrebe snaga na kojima su insistirali zapadni stratezi. Oni sada u napadima koriste male snage fokusirajući se na dalekometne udare artiljerijom i raketama velikog dometa. 


NJihova želja da sačuvaju živu silu će dovesti do minimalnih teritorijalnih uspeha i još gore iscrpljivanja visokovredne municije koja predstavlja logistički problem za zemlje NATO. Na ovo poslednje su posebno ukazali 🇬🇧 britanski specijalisti lista Janes. I zvaničnici SAD pesimitički gledaju na pokušaj ukrajinske komande da umesto snažnih/odlučnih udara, uđe sa Rusijom u rat "iscrpljivanja".


Ipak, vojni analitičari ovog lista konstatuju da su brigade ukrajinske vojske koje su na poligonima zemalja NATO provele 4-6 nedelja naučile malo toga, što je dovelo do grešaka prilikom izvođenja kontraofanizive. To ukazuje da je obuka loša/prevaziđena kao i da desetine milijardi vredno naoružanje koje je poslano u Ukrajinu ne daje nikakve efekte na frontu.

MOSKVA IMA PORUKU ZA VAŠINGTON - Amerikancima se nikako neće svideti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA