Najnovije

REVOLUCIONARNI ZAOKRET PUTINA! Ta izložba koštaće Srbiju 10 milijardi, a šta ćemo posle?  

Kad je Putin najavio plaćanje nafte u rubljama, nije bio svestan koliko je to bio revolucionarni zaokret i tektonski potres na svetskoj sceni. Tu je krenulo plaćanje u rubljama i juanima, i tu je klica stvaranja zaista novog svetskog poretka.

To je totalni zaokret od kolonijalnog zapadnog sistema izrabljivanja i eksploatacije sirovina mnogih zemalja koje se sada javljaju oko BRIKS-a, rekao je doktor ekonomskih nauka Slobodan Komazec, profesor u penziji Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Beogradu, prilikom gostovanja u emisiji Luča kanala Pravi odgovor. 

On je rekao da se nakon plaćanja u nacionalnim valutama, priprema zajednička valuta BRIKS-a, ali će, kako je naveo u pitanju biti zapravo „korpa valuta“, a ne štampani novac. 

- Stvara se novi paralelni sistem zapadnom dolarskom sistemu.

Istiskivanje dolara će biti duži proces, ali će dolar biti istisnut i postati nacionalna, ili regionalna valuta. Svet se sada menja, BRIKS je svetla tačka na svetskoj pozornici i ove zemlje imaju šansu. Srbija, ako bi se priključila BRIKS-u, može samo da dobije – kazao je KOmazec.

Govoreći o manifestaciji EKSPO 2027, za koju vlast najavljuje 2,6 miliona turista, pa mora da izgradi 120 hotela, kaže da treba voditi računa o tome da troškovi ne prevaziđu dobitak od tog događaja. 

- Kao manifestacija to je nešto što je jako dobro, a da li će biti 2,6 miliona posetilaca, teško je reći. Ali da će biti masovna poseta, to je sigurno. Međutim, možete da zamislite koji su to ogromni troškovi, a govori se o deset milijardi dolara ulaganja.

Ti ogromni hoteli, šta ćete s njima raditi kada sve prođe? Šta ćete sa tom ogromnom zgradom Sajma koja će biti tamo negde na periferiji, u Surčinu? Ne znam da li je neko napravio pravu računicu – zapitao se profesor Komazec. 

O kreditima od MMF-a i kineskim kreditima, o srpskom zlatu koje kupujemo od Kineza, o pretnjama režima da ćemo dobiti sankcije ako smo neposlušni, tajkunskoj konverziji zemljišta i drugim temama, možete čuti u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

UKRAJINCI PANIČNO ZOVU NATO - Traže promenu taktike na frontu

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA