Najnovije

KREĆE NAPAD NA NIGER? Sve je spremljeno, zatvoreno nebo, otkazani letovi

Sukob na vidiku.

Napetost u Nigeru nastaje nakon što su nadležni organi, uključujući i Nacionalni savet za zaštitu Otadžbine, izrazili ozbiljnu zabrinutost u vezi sa prigotovljenim snagama sa strane sile koje navodno planiraju napad na Niger i njegov narod. Pretpostavlja se da bi ovaj napad mogao biti koordinisan sa Regionalnom ekonomskom zajednicom zapadno-afričkih država (EKOVAS) i naoružanim terorističkim grupama.

Nacionalni savet za zaštitu Otadžbine Nigera poziva omladinu, dostojnim ćerkama i sinovima ove zemlje da budu spremni za odbranu svoje Otadžbine. Ovaj apel je pratnja nastaloj opasnosti i potrebe za zaštitom nacionalne suverenosti i sigurnosti.

Pojavile su se rastuće spekulacije o mogućoj agresiji na Niger. Iako još nema zvaničnih potvrda, ovaj neverovatan razvoj događaja stvorio je dodatni sloj neizvesnosti i nerazumevanja. Neki analitičari naglašavaju da bi ovaj potencijalni konflikt mogao bitno uticati na region, dok drugi podsećaju na značaj mirnih rešenja i dijaloga.

MODERNIZOVANI MiG-31 ULAZI U BORBU: Rusko vazduhoplovstvo dobilo...

Na današinji dan, nije sasvim jasno koji su tačni razlozi za zatvaranje nigerskog vazdušnog prostora. Vlasti Nigera nisu izdale detaljne objašnjenje o ovoj odluci. Er Frans je izdala zvanično saopštenje izrazivši svoje razočaranje i radi na rešavanju ove situacije u saradnji sa nadležnim organima.

Pratimo dešavanja u vezi sa zatvaranjem nigerskog vazdušnog prostora i njegovim uticajem na letove Er Frans, kao i razvoj situacije u regionu. Putnici se savetuju da prate najnovije vesti i informacije od avio-kompanije i nadležnih organa kako bi bili najbolje informisani o svojim putovanjima i bezbednosti.

ZAVRŠENI PREGOVORI: Ovo je mirovni plan za Ukrajinu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA