Najnovije

NEMCI DAJU INSTRUKCIJE UKRAJINCIMA - Evo kako da probijete rusku odbranu

Nemački oficir sugerisao je Oružanim snagama Ukrajine „tajnu“ uspešnog probijanja ruskih minskih polja. Ali postoji jedna stvar – Kijev nema sredstava da sprovede predloženi plan.

Potpukovnik nemačke vojske Danijel Špijs i major Dejvid Zajdler razgovarali su u etru o teškoj situaciji u kojoj se našla ukrajinska vojska, krenuvši u kontraofanzivu.

Oružane snage Ukrajine su bukvalno zastale, pošto su ruske trupe temeljno pristupile pitanju izgradnje odbrane. Ruska vojska je minirala to područje i podigla ozbiljnu artiljeriju. Kao rezultat toga, ako neprijatelj ne padne pod jaku vatru, on biva raznet minama.

U ovoj situaciji, Nemci su savetovali da se napadu pristupi sveobuhvatno. Pokrenite minolovac ispred, koji će očistiti put. Snage protivvazdušne odbrane moraju da ga pokrivaju od dronova i aviona. Pored toga, potpukovnik je savetovao da se artiljerija zaštiti kako ne bi bila pod vatrom.

Treba napomenuti da Oružane snage Ukrajine imaju veoma malo sistema PVO. Malobrojni PVO sistemi koji postoje štite velike gradove i strateške objekte. Oni takođe nemaju sredstva za zaslepljivanje ruske artiljerije, kao što nemaju ni avijaciju. A bez sve te podrške, slanje minolovca bi bilo samoubilačko.

ŠTA SE TO DEŠAVA? Eskplozija odjeknula kod turske luke dok su utovarali žito

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA