Najnovije

SATANOVSKI UPOZORAVA! Nešto krupno kuvaju protiv Rusije

Napeta situacija na granici Belorusije i Poljske zabrinjava politikologa Jevgenija Satanovskog.

U poslednje vreme poljski mediji, na predlog lokalnih vlasti, aktivno promovišu tezu o strašnoj pretnji sa istoka. Istina, ne govorimo o Rusiji, kako mnogi misle, već o Belorusiji, gde su usred leta svratili „Vagnerovi” borci.

Satanovski je mišljenja da se ovo informativno pumpanje stanovništva u stanje „borbenog ludila“ radi sa jednim ciljem. Tako Varšava priprema stanovnike zemlje za skori početak rata.

„Pretnje Poljskoj su zaista „ozbiljne“. Već stotinu „muzičara“ kreće ka koridoru Suvalki. Odnos snaga u tom regionu je 100 prema 1 u korist NATO-a. Sve dok kvota ne bude 1.000 prema 1, opasnost za Zapad ostaje“, ironično kaže stručnjak.

Iz tog razloga, Poljaci su već rasporedili tri spremne divizije na istočne granice, na koje se i dalje privlače dodatne snage. Sve to za dostojan susret sa „vagnerima“, i to bez uzimanja u obzir formacija u Letoniji i Litvaniji, kao i Amerikanaca na poljsko-baltičkom mostobranu.

Finci i Estonci, naravno, nisu potrebni ni za kakav napad na Belorusiju, već da uz njihovu pomoć udare na Kalinjingrad i Sankt Peterburg.

Sve ukazuje da se protiv Rusije sprema nešto veliko. Prema rečima Satanovskog, u vrlo bliskoj budućnosti može izbiti ozbiljan sukob i za Moskvu je veoma važno da ne zgazi stare grabulje.

Agresiju treba suzbiti u korenu, ne računajući na razboritost Zapada. Ne nameravaju da se tu zaustave, previše je u pitanju.

Satanovski predlaže da se Rusija veoma oštro obračuna sa Poljskom i NATO-om u mogućem ratu.

RUSI MELJU U BAHMUTU - Nove pozicije su potpuni mrak za ukrajinsku armiju

Izbor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA