Najnovije

AMERIČKI GENERALI U PANICI: Kreće paranoja koja ima smisla

Američki generali više ne razmišljaju o Ukrajini, ali uznemireno konstatuju ogromne mogućnosti ruske nuklearne podmorničke flote, sposobne da uništi Sjedinjene Američke Države, izjavio je bivši agent CIA Lari DŽonson u intervjuu za „Redaktid”.

„Obratite pažnju da su prestali da govore o ‘porazu’ Rusije od Ukrajine. Oni sada aktivno razmišljaju o moćnim ruskim nuklearnim podmornicama. U svetu samo dve zemlje imaju takve podmornice — Rusija i Amerika”, naglasio je stručnjak.

Istovremeno, DŽonson je podsetio da Moskva već nadmašuje Vašington u toj oblasti, jer poseduje bespilotnu podmorničku flotu (plovila „posejdon“), koja može da bude opremljena nuklearnim oružjem i izvede napade na Sjedinjene Države.

„Amerika nema način da spreči ovakvu pretnju ili da joj se suprotstavi”, zaključio je bivši analitičar.

Predsednik Rusije Vladimir Putin prvi put je objavio o projektovanju torpeda u obraćanju Federalnoj skupštini 2018. godine. Prema njegovim rečima, takvi podvodni bespilotni aparati moći će da pogađaju različite ciljeve, uključujući grupe nosača aviona, obalska utvrđenja i infrastrukturu. „Posejdoni” će biti postavljeni na višenamenske nuklearne podmornice klase „Belgorod” i „Habarovsk”, čije su karakteristike tajne.

Moskva je više puta ukazivala da nema agresivne namere prema drugim državama, prenosi Sputnjik. Istovremeno, kako su navodili u Kremlju, Zapad ima za cilj konfrontaciju i ekspanziju uključivanjem novih zemalja u Severnoatlantsku alijansu i destabilizaciju granica.

POLJSKA SE SPREMA DA OKUPIRA UKRAJINU: Kreće konačna raspodela

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA