Najnovije

OPŠTA ESKALACIJA NA FRONTU: Napadi sa svih strana - Rusi gube Staromajorsko i Urožajno

DONBAS - Danas su otvorene žestoke borbe gotovo na svim pravcima fronta, javljaju ruski vojni izvori.
Mašinerija (Foto: Jutjub)

Mašinerija (Foto: Jutjub)

Najugroženija linija fronta je Vremeevsko brdo, gde su borbe intenzivirane juče žestokim napadom Ukrajinaca, što se nastavilo i danas, pa je poslednja informacija koja je stigla od ruskih vojnih izvora da mesta Staromajorsko i Urožajno se nalaze pred padom.

Staromajorsko je žestoko gađano teškom artiljerijom i to mesto je gotovo da padne u ruke ukrajinske vojske, a nakon Staromajorskog Ukrajinci su napade preusmerili i pojačali ka mestu Urožajno. Situacija je trenutno kritična, navode ruski vojni korespondenti.

Na Krasnolimanskom pravcu borbe odbijanja ukrajinskih napada vodi grupa “Hrabri”, istaknuta po uspešnom delovanju na svim linijama fronta.

Na prostoru Serebrjanskih šuma, odbijeni su napadi 42. i 67. oklopne brigade Oružanih snaga Ukrajine, saopštila je ova grupa armije RF.

“Hrabri” deluju teškom artiljerijom i imaju značajnih uspešnih rezultata.

U oblasti sela Torskoje su odbili 2 napada jurišnih grupa 21. i 63. OMB Oružanih snaga Ukrajine. Neprijatelj je uništen, tvrde “Hrabri”.

Grupa specijalaca sprečila je pokušaj rotacije militanata 63. Ombr Oružanih snaga Ukrajine.

U oblasti sela Červenopopovka odbijen je napad 21. OMB Oružanih snaga Ukrajine.

Napredak ruske armije je očitan na Kupjanskom pravcu, gde ruska vojna grupa Zapad sprovodi operacije suzbijanja napada ukrajinskih jedinica.

Stručnim i uigranim dejstvima ruskih jedinica odbijeno je šest napada i kontranapada jedinica 14., 32., 41. i 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Novoselovskoe Luganske Narodne Republike i Mankovka Harkovske oblasti.

Eliminisane su i grupe ljudstva i tehnike 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 103. brigade teritorijalne odbrane u rejonima naselja Sinkovka i Kislovka, oblast Harkov.

Neprijateljski gubici su iznosili do 75 ukrajinskih vojnika, dva borbena oklopna vozila, tri vozila, samohodnu artiljerijsku jedinicu Krab poljske proizvodnje i protivbaterijski radar AN/TPK-50 američke proizvodnje.

Na Južno-Donjeckom pravcu, grupa Vostok armije RF, uspešno je artiljerijom i vazdušnim udarima uništila diverzantsko-obaveštajnu grupu Oružanih snaga Ukrajine.

Pored rada obaveštajaca grupe Vostok, delovala je i avijacija i artiljerija, svi ciljevi su uspešno gađani, navodi ministarstvo odbrane RF.

Na tzv. Zaporoškom pravcu, linija uporišta ruske armije na pravcu Rabotino-Verbovoj našla se na žestokom udaru ukrajinske vojske, javljaju ruski vojni izvori.

Teški artiljerijski napadi dolaze iz pravca Orehova, piše RusVesna, izveštavajući o borbama na ovom delu fronta.

Pročitajte OVDE o novom lupetanju Zelenskog

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA