Najnovije

KO JE NOVI ŠEF VAGNERA? Tri scenarija Prigožinove smrti, i Francuska imala motiv!

Istina o ubistvu lidera grupe Vagner, Jevgenija Prigožina, otkriva da je on živeo pod strepnjom, suočavajući se kako sa pritiscima zapadnih struktura, tako i sa ruskom intrigom. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović istakao je ova zapažanja u nedavnoj epizodi emisije "Konflikt" na Jutjub kanalu "Pravi Odgovor".

"Na dan njegove smrti, kao i smrti Dimitrija Utkina, u Kijevu je prvi put zasijao vatromet. Ukrajina je imala svoj motiv, dok je i Francuska bila zainteresovana za uklanjanje vođe Vagnera zbog njegove značajne uloge na afričkom kontinentu, što nije bilo u interesu Francuske", istakao je Damjanović.

U okviru emisije, Damjanović je detaljno objasnio proceduru regrutovanja boraca za Vagner, ističući svoju komunikaciju sa njihovim centrom u Sankt Peterburgu. On je naglasio strog proces selekcije kroz socijalne službe i istakao da se ne može svako pridružiti Vagnerovoj jedinici.

Kada je reč o intenzivnim napadima ukrajinskih dronova na Moskvu, Damjanović tvrdi da njihova sposobnost naneti štetu nije zanemarljiva, uporedivši ih sa ujedom komarca.
"Ovi napadi su teško uočljivi za savremene protivvazdušne sisteme odbrane. Cilj ovih napada na Moskva Siti nije samo uzrokovati paniku kod ruskih biznismena i bogataša koji su tu stacionirani, već i podstaći ih da se aktivno angažuju u ovom konfliktu", objasnio je Damjanović.

Tokom emisije, Damjanović je analizirao i razlike između zapadne i ruske vojne tehnike, te je kritički razmatrao upotrebu tenkova Leopard 2. Takođe, istakao je neuspešnost ukrajinske kontraofanzive i visoke gubitke ukrajinske vojske, ukazujući na neizvesnost trajanja ovog sukoba.

Emisija je takođe istražila ulogu srpskih dobrovoljaca u proksi ratu na teritoriji Ukrajine uz rusku podršku, kao i ulogu grupe Vagner u afričkim zbivanjima i dekolonizaciji Afrike. Pored toga, Damjanović je analizirao učešće predsednika Vučića na samitu u Atini i značaj Atinske deklaracije.

Za sve ove teme i dublju analizu, pozivamo vas da pogledate emisiju na Jutjub kanalu "Pravi Odgovor".

VETAR JE PROMENIO PRAVAC: Novo istraživanje u Slovačkoj raspametilo EU, još samo 30 dana do izbora

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA