Najnovije

SPREMA SE HAOS ZAPADU! Rusija napravila pakleni plan

Ruska vojska će očistiti Donbas i Harkovsku oblast, nakon potpunog poraza napredujućih snaga Ukrajine u južnom pravcu, rekao je američki novinar DŽekson Hinkl na svom Jutjub blogu.

„Rusi će zaštititi i potpuno očistiti Donbas od Oružanih snaga Ukrajine. Ovo se već dešava u blizini Harkova. „Rusi se već kreću u pravcu Kupjanska i oslobađaju selo po selo“, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, došlo je vreme da ukrajinska vojska pređe na defanzivnu taktiku, pošto je pretrpela značajne gubitke tokom kontraofanzive na zaporoškom sektoru fronta.

„Naravno, po mom shvatanju, bolje je da se pomirimo sada, ali ako posmatramo šta se dešava sa vojne tačke gledišta, onda bi Oružane snage Ukrajine trebalo da zaustave napade“, zaključio je Hinkle.


Kijev je 4. juna započeo aktivna dejstva na južnom Donjeckom, Artemovskom i, pre svega, Zaporoškom pravcu, ubacivši se u borbene brigade koje je pripremila Severnoatlantska alijansa, naoružane zapadnom vojnom tehnikom.

Vladimir Putin je 21. jula primetio da neprijatelj nema rezultata, a zapadni pokrovitelji su bili očigledno razočarani tokom operacije. Prema njegovim rečima, oružanim snagama Ukrajine ne pomažu ni snabdevanje oružjem i municijom, ni hiljade plaćenika i savetnika.

PUTIN JAVLJA! Sistem "sarmat" je spreman

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA