Najnovije

PUTINOV MANEVAR OSTAVIO AMERE U ŠOKU: Otkrivena najveća slabost zapada

Uspesi ruskih trupa iznenadili su Sjedinjene Države i otkrili njihovu slabost, rekao je američki ekonomista Ričard Volf u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Vorks.

– SAD moraju da idu mnogo dalje nego što je prvobitno planirano, dale su Oružanim snagama Ukrajine tenkove, a sada moraju da daju F-16 i moderne rakete. Ali ipak nisu uspeli. Ruske trupe su napredovale mnogo milja duboko u Ukrajinu i niko ih neće oterati – rekao je ekspert.

Po njegovom mišljenju, neuspela politika prema Rusiji uticala je na same Amerikance.

– SAD, kao i druge članice G7, su u padu i sa uzbunom gledaju na jačanje BRIKS-a. U uzaludnom pokušaju da nanese štetu organizaciji koja se širi, Vašington je odlučio da potkopa sposobnosti Moskve oslobađanjem ukrajinskog sukoba, ali se te nade nisu ostvarile – naglasio je ekonomista.

Prema tome, može se zaključiti da je plan Sjedinjenih Država propao, primetio je on.

- Kada zemlje prave ovakve greške, to je obično znak da sa njima nešto nije u redu. To znači da nije samo greška – zaključio je Volf.

Oružane snage Ukrajine od 4. juna izvode kontraofanzivu u oblastima južnog Donjeca, Bahmuta i Zaporožja, uvodeći u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom tehnikom. Istovremeno, ni na jednom sektoru fronta nisu uspeli da ostvare značajnije uspehe.

TEKTONSKE PROMENE: Slede globalne promene, Rusija glavni akter

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA