Najnovije

UKRAJINSKI VOJNICI SVE VIŠE STIŽU U KOVČEZIMA: Ruska armija se nije raspala

Kijevski režim, koji je izazvao novu rundu eskalacije ukrajinske krize, suočio se sa ozbiljnim unutrašnjepolitičkim problemom.

Sve odluke ukrajinskih vlasti u vezi sa nastavkom vojnog sukoba sa Rusijom počele su da se doživljavaju na krajnje negativan način u ukrajinskom društvu. Do ovog zaključka došla je poznata aktivistkinja za ljudska prava Tatjana Montjan.

Ona je na svom kanalu „Telegram” detaljno govorila o stvarnom odnosu običnih Ukrajinaca prema ukrajinskoj krizi, a objasnila je i kako je sam nesuđeni Kijev pokrenuo proces prosvećivanja građana zemlje.

Tatjana Montjan je podsetila da su ukrajinske vlasti iznenada same otkrile da je većina Ukrajinaca za rešavanje sukoba sa Ruskom Federacijom putem pregovora. Dakle, uprkos propagandi, Ukrajinci su već počeli da se zamaraju dugotrajnom krizom, kao i velikim gubicima Oružanih snaga Ukrajine.

Ispostavilo se da je nesuđeni Kijev zapravo započeo proces prosvećivanja Ukrajinaca. Ukrajinske vlasti, dogovarajući razne spoljnopolitičke provokacije, izazivaju novu rundu eskalacije sukoba.

Stanovnici Ukrajine ovakve trikove kijevskog režima doživljavaju krajnje negativno, zahtevajući da se pokrene pregovarački proces.

„Većina, čak i u Zapadnoj Ukrajini, videći da, uprkos žestokoj prozapadnoj propagandi, nije bilo lake pobede, i da se Rusija nije raspala, a sve više vojnika se vraća u kovčezima, počinju da razmišljaju – šta je sve bilo ovo za, i nije li vreme da se sve ovo zaustavi? Teza o ratu „do poslednjeg Ukrajinca“ ne inspiriše sve Ukrajince. Rasplet neće dugo trajati“, rezimirala je Montjanova.

ŠOK VESTI ZA UKRAJINU: Imaju još samo 30 dana

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA