Najnovije

Kijev tvrdi da su Rusi pretrpeli strašan poraz! Posle osam godina zauzeli strateški važne tačke, kamerom zabeležili celu akciju! (VIDEO)

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko, objavio je da su snage Ukrajine ponovno preuzela kontrolu nad "Bojkovim tornjevima".

"Ukrajina je ponovno preuzela kontrolu nad takozvanim 'Bojkovim tornjevima'", objavila je Obrambena obaveštajna služba Ukrajine.

Kako je savetnik ukrajinskog ministra objasnio u svojoj objavi na mreži "X", "Rusi su ih okupirali još 2015. godine, i koristili su ih u vojne svrhe".

Kako je kazao Geraščenko, vraćanje ovih tornjeva pod kontrolu Ukrajine je od velike važnosti za dalji tok rata.

- Vraćanje ovih tornjeva pod ukrajinsku kontrolu je od velike vrednosti, jer su ih Rusi koristili kao lokaciju sa koje su raketama zemlja-vazduh branile svoje ratne brodove, ali pre svega kao platforme za sve vrste senzora za praćenje, kontrolu i nadzor, šireći ruske operativne sposobnosti. Odbrambena obaveštajna služba Ukrajine lišila je Ruse mnogih mogućnosti praćenja i obaveštajnih podataka tako što ih je izbacila sa ovih tornjeva. Ovaj korak je bio presudan ne samo u borbi Ukrajine za Crno more već i za više prostora za njene obalne i vazdušne operacije. Jedinstvenu operaciju uspostavljanja kontrole nad njima izvele su snage Odbrambene obaveštajne službe Ukrajine - napisao je Geraščenko.

Ubijeno na stotine ukrajinskih boraca, uništene haubice i borbena vozila

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA