Najnovije

Ubijeno na stotine ukrajinskih boraca, uništene haubice i borbena vozila

Oružane snage Rusije ubile su do 140 vojnika u južnodonjeckom pravcu. Uništena su tri oklopna borbena vozila i dva automobila, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

U krasnolimanskom pravcu ruske snage odbile su napad ukrajinske vojske, ubijeno je do 45 ukrajinskih vojnika, a uništeno dva borbena oklopna vozila, tri kamioneta i haubica D-30;
Ruske snage uništile su komandni i osmatrački punkt teritorijalne odbrane ukrajinske vojske u Sumskoj oblasti i skladište municije u Černigovskoj oblasti.

U donjeckom pravcu kod Avdejevke, Andrejevke i Majorska ruska vojska odbila je pet napada ukrajinskih snaga. Gubici ukrajinskih snaga iznosili su više od 255 vojnika. Uništena su dva borbena vozila pešadije, šest automobila i samohodno artiljerijsko oruđe „gvozdika“.

Ruski PVO sistemi uništili su u prethodna 24 časa 41 ukrajinski dron u DNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, a presretnute su četiri rakete „hajmars“ i „uragan“.

Ruske snage uništile su skladište municije ukrajinskih snaga kod Velike Novoselke u DNR.

U hersonskom pravcu ruske snage ubile su do 80 ukrajinskih vojnika i uništile artiljerijski sistem M777 i pet automobila.

U kupjanskom pravcu ubijeno je do 25 ukrajinskih vojnika i uništeno tri automobila, dva artiljerijska sistema M777 američke proizvodnje, haubice TRF1 francuske proizvodnje i D-20, samohodno artiljerijsko oruđe „gvozdika“ i borbeno vozilo T-122 „sakarija“ turske proizvodnje.

Kod Rabotina i Verbovog u Zaporoškoj oblasti ruske snage odbile su tri napada ukrajinske vojske, a protivnik je izgubio do 35 boraca. Uništen je jedan ukrajinski tenk, šest borbenih vozila pešadije, uključujući tri „bredlija“ američke proizvodnje i tri automobila.

Tokom protivbaterijske borbe prethodnog dana uništene su ukrajinske haubice M777 i M119 američke proizvodnje, dve haubice D-30, haubica „msta B“ i stanica za radioelektronsko ratovanje „nota“, rekao je general Igor Konašenkov.

PUTIN SE OGLASIO: Objavljen uslov za mirovne pregovore

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA